ΚΚΕ Αχαΐας: «Σήμερα ο λαός μας μαζί με τις δυνάμεις πυρόσβεσης έσβησε άλλη μια πυρκαγιά»

«Απέναντι στις ελλείψεις για μια ακόμη φορά έπαιξε σημαντικό ρόλο η ετοιμότητα και επαγρύπνηση των κατοίκων, αφού στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πρωτοστάτησε ο ίδιος ο λαός, με τη Δημοτική Αρχή, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις ομάδες πυροπροστασίας των συνδικάτων, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ» αναφέρει η ανακοίνωση μεταξύ άλλων

ΚΚΕ

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γηροκομειό αναφέρει:

Η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας δίπλα σε κρίσιμες υποδομές, απέδειξε για μια ακόμη φορά τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές, μέσα πυρόσβεσης, μέτρα πυροπροστασίας και γενικότερα προστασίας του λαού σε συνθήκες καύσωνα. Αποδεικνύονται και επιβεβαιώνονται οι συνεχείς καταγγελίες και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ για ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών με ευθύνη του κράτους, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ενίσχυσης των μέσων πυρόσβεσης.

Απέναντι στις ελλείψεις για μια ακόμη φορά έπαιξε σημαντικό ρόλο η ετοιμότητα και επαγρύπνηση των κατοίκων, αφού στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πρωτοστάτησε ο ίδιος ο λαός, με τη Δημοτική Αρχή, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις ομάδες πυροπροστασίας των συνδικάτων, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αυτή η κινητοποίηση δυνάμεων είναι που έσωσε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, η άμεση παρέμβαση του ίδιου του λαού, των εργαζομένων του Νοσοκομείου και των κομμουνιστών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, πριν ακόμα και από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σήμερα ο λαός μας μαζί με τις δυνάμεις πυρόσβεσης έσβησε άλλη μια πυρκαγιά, από αύριο ο ίδιος ο λαός να ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της, που αφήνει το λαό έρμαιο των πυρκαγιών πετώντας τους το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, χωρίς να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας. Έχει ευθύνες για τα ψίχουλα που δίνει στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων (153.000€), όταν οι ανάγκες ξεπερνούν το 1εκ ευρώ, μετακυλώντας μια σειρά ευθύνες που είναι δική της αρμοδιότητα.

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα!

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι βλάβες που προκλήθηκαν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και να επαναλειτουργήσει άμεσα.

Να επαναλειτουργήσουν άμεσα όλα τα Ιδρύματα που λειτουργούν στην περιοχή.

Να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100%.