Κλειτορία: Καλντερίμια και προσόψεις κτιρίων θα την κάνουν γραφικό προορισμό

Νέες παρεμβάσεις στο κέντρο της Κλειτορίας θα πραγματοποιηθούν από πρόγραμμα Leader της «Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ» καθώς επίσης και δημοτικούς πόρους

Κλειτορία: Καλντερίμια και προσόψεις κτιρίων θα την κάνουν γραφικό προορισμό Προς το ΚΤΕΛ και μέχρι το Συμβολαιογραφείο επεκτείνεται η ανάπλαση

Επεκτείνεται – μετά από μία μικρή αναβολή – η ανάπλαση του κέντρου της Κλειτορίας, η οποία ξεκίνησε με την ολοκληρωτική αλλαγή της πλατείας του χωριού, ακουλούθησε με παρακείμενο μικρό πεζόδρομο και τσιμεντόστρωση του προαύλιου της εκκλησίας του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, παράλληλα με τον εξωτερικό φωτισμό της, για να περάσει σύντομα προς την αγορά και την έξοδο προς Τρίπολη, που θα συμβάλλει στη γραφικότητα της περιοχής.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, εργολάβοι θα καταθέσουν στον Δήμο Καλαβρύτων τις οικονομικές τους προσφορές, στο πλαίσιο δημοπράτησης νέας παρέμβασης που θα γίνει πράξη μέσα από πρόγραμμα Leader της «Αχαΐα – Αναπτυξιακή ΑΕ», με κονδύλι κοντά στις 180.000 ευρώ.

 

ΔΡΟΜΟΣ

Το νέο τμήμα της Κλειτορίας, στην πραγματικότητα θα μετατρέψει τον σημερινό δρόμο σε καλντερίμι το οποίο θα ξεκινά από τον ναό, με κατεύθυνση προς τον παλιό Σταθμό του ΚΤΕΛ και τη διασταύρωση του δρόμου Λευκασίου – Φιλίων μέχρι το Συμβολαιογραφείο.

 

ΚΤΙΡΙΑ

Πριν το τέλος του χρόνου έπεται, με ανάθεση και κόστος 20.000 ή 30.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο, μία ακόμα ιδιαίτερη εργολαβία, που θα κλείσει το ευρύ έργο της ανάπλασης της Κλειτορίας. Πρόκειται για τις αλλαγές στις προσόψεις 15 ή 18 κτιρίων, ώστε να επιτευχθεί η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για παλιά ιδιωτικά και κοινοτικά πέτρινα οικήματα, παρατημένα από τον πόλεμο, που τώρα θ’ αναδειχθούν, αφού θα γίνει ειδική επεξεργασία του υλικού που διαθέτουν εξωτερικά.

 

ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ      

Εχει προηγηθεί η πλακόστρωση στο κέντρο, με ταυτόχρονο πέρασμα καλωδίων, φωτιστικών κ.ά., γρανιτόπετρα στα πεζοδρόμια και το τελείωμα ολοκλήρου του έργου, ώστε να παραδοθεί στους πολίτες.

Το πότε ακριβώς είναι ωστόσο απροσδιόριστο, αφού μεγάλο ρόλο στην ορεινή περιοχή θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες από το φθινόπωρο και μετά.

Ηδη πάντως, οι νέοι αναπλασμένοι χώροι εντυπωσιάζουν ντόπιους, παραθεριστές και εκδρομείς.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

1ο ΓΕΛ Αιγίου: Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ για 3D σχεδίαση και εκτύπωση στην αρχιτεκτονική
Πάτρα: Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Εύα
Πάτρα: Χριστουγεννιάτικη εορταγορά του Συλλόγου «Φλόγα»
Πάτρα: Φωτιά σε κινητήρα αυτοκινήτου - Τι συνέβη