Κλειτορία: Σύγχρονη και λειτουργική πλατεία

Η ανάπλαση της κεντρικής της πλατείας στην Κλειτορία πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα είναι όλα έτοιμα.

plateia klitoria Άποψη από την ανακατασκευασμένη κεντρική πλατεία της Κλειτορίας.

Λίγες ημέρες έμειναν πλέον, μέχρι να παραδοθεί στους κατοίκους της Κλειτορίας, αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, η νέα πλατεία του οικισμού.

Η ανάπλαση της πλατείας ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι, στις εργασίες περιλαμβάνονται η διαμόρφωση του χώρου αλλά και των πεζοδρομίων μέχρι και την έξοδο προς Φίλια.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που προσδίδει έναν πιο γραφικό χαρακτήρα στην όμορφη κοινότητα της Κλειτορίας, με την ανάπλαση της κεντρικής της πλατείας να πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα είναι όλα έτοιμα.

Με το τέλος των εργασιών, η Κλειτορία θα αποκτήσει μια σύγχρονη, όμορφη και λειτουργική πλατεία, που μαζί με τους περιβάλλοντες χώρους, που θα αναπλαστούν, θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και θα την αναδείξουν, ως μία πόλη του 21ου αιώνα, μια πόλη του μέλλοντος, αντάξια της μεγάλης της ιστορίας, των παραδόσεων και του πολιτισμού της.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας πως το σύνολο του έργου έχει φτάσει το 1,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπλέον ο Δήμος κλήθηκε να πληρώσει ένα ποσό κοντά στις 20.000 ευρώ για να ξεκαθαριστούν θέματα αρχαιολογικής φύσεως.

Η ουσία είναι πως πλέον, μετά από αρκετούς μήνες υπομονής, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν σύντομα να απολαμβάνουν τους νέους χώρους της πλατείας Κλειτορίας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ρωσικο
fotia ziria 9
20210726 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟ ΔΗΜΩΝ
fame