Κοινό μέτωπο διεκδίκησης Αιγίου – Αγρινίου στα πρότυπα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

ΕΛΜΕ και Φιλόλογοι Αιτωλοακαρνανίας ετοιμάζουν προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μεταφοράς της Σχολής Ιστορίας-Αρχαιολογίας στην Πάτρα

Κοινό μέτωπο διεκδίκησης Αιγίου - Αγρινίου στα πρότυπα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Και… ξαφνικά, το Αίγιο βρίσκει σύμμαχο στην απέλπιδα μάχη του για το θαύμα της ανατροπής στο θέμα της Σχολής Φυσικοθεραπείας. Δύο φορείς από το Αγρίνιο, η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία να συμπράξουν δικαστικά μήπως και μπλοκάρουν τη μεταφορά του τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

Η κίνησή τους, έστω και πολύ καθυστερημένα, γίνεται στα πρότυπα της γενικής κινητοποίησης του Δήμου και Φορέων Αιγιαλείας, που προσέφυγαν νομικά στο ΣτΕ κατά της μεταφοράς του τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Η εκδίκαση της αίτησης των Φορέων της Αιγιάλειας για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο επισημοποιήθηκε η μεταφορά της Σχολής από το Αίγιο στην Πάτρα, θα συζητηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο ΣτΕ.

Και με την τωρινή εξέλιξη, φαίνεται πως επιδιώκουν να μπουν στο παιχνίδι και οι Αγρινιώτες, ζητώντας κι αυτοί ακύρωση της μεταφοράς της Σχολής Ιστορίας-Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα!

Οι δύο Φορείς που μπαίνουν μπροστάρηδες στον αγώνα καλούν κι άλλους Φορείς της Αιτωλοακαρνανίας να στρατευθούν στον αγώνα και να διεκδικήσουν οργανωμένα και μαζικά την ακύρωση της μεταφοράς του Τμήματος στην Πάτρα.Προς το παρόν, ο Δήμος Αγρινίου δεν έχει μπει στη μάχη ενεργά, αλλά θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Οπως λένε οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας είναι στην τελική ευθεία για να κλείσουν συμφωνία με τον δικηγόρο που θα αναλάβει την υπόθεση. Και η είδηση που αποκαλύπτει η «Π» είναι ότι έχει γίνει ήδη μια πρώτη επαφή του αγρινιώτικου μετώπου με το αιγιώτικο για να οργανωθεί από κοινού η τελική μάχη.
Ουσιαστικά, και οι μεν και οι δε ζητούν το ίδιο πράγμα. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο Αιγίου-Αγρινίου στο ΣτΕ στην εκδίκαση της υπόθεσης!

Η κοινή ανακοίνωση Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Συνδέσμου Φιλολόγων αναφέρει: «Επειδή με τη μεταφορά 400 φοιτητών σβήνει στην ουσία η ακαδημαική κοινότητα του Αγρινίου και η εκπαιδευτική και πνευματική ζωή της περιοχής μας δέχεται ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Επειδή το τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας αποτελούσε άμεση διέξοδο για τη συνέχιση των σπουδών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί μας επέλεξαν το τμήμα αυτό για να συνεχίσουν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές.

Επειδή το τμήμα μετακινείται χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια από το Αγρίνιο όπου φιλοξενούνταν σε έτοιμες κτιριακές υποδομές, τη στιγμή που σε άλλες πόλεις όπως η Καλαμάτα ή η Κέρκυρα όχι μόνο δεν καταργούσαν ή μετακινούσαν συναφή με το Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστημιακά Τμήματα, αλλά ίδρυαν και άλλα δίπλα σε αυτά συστήνοντας Πανεπιστημιακές Σχολές.

Καλούμε τη δικηγορική κοινότητα της πόλης να συστρατευτούν στην προσπάθεια μας και να ανταποκριθούν οικειοθελώς αναλαμβάνοντας άμεσα πρωτοβουλία προσφυγής, διότι πλησιάζει ήδη η εκδίκαση της αντίστοιχης του Αιγίου στις 13 Οκτωβρίου.
Φυσικά στο κάλεσμα αυτό δεν μπορούν να λείπουν και οι άλλοι φορείς της πόλης και του νομού μας.

Οσοι νομικοί ανταποκριθούν καλούνται άμεσα να επικοινωνήσουν με τα διοικητικά συμβούλια των φορέων μας στο filologoiagrinio@gmail.com και belmeait@gmail.com».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: «Έβγαλε νύχια» ο Δήμος για το Λαϊκό Φροντιστήριο
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ήρθε σε επικοινωνία με ιατροδικαστή - Την «καίει» η κεταμίνη
Πάτρα: Παρέμβαση πνοής στα Προσφυγικά - Δημοπρατήθηκε το έργο - Μέχρι το Νοέμβριο οι προσφορές
Με Ροδόπουλο και Κουτρουλάκη η εκπροσώπηση των Καλαβρύτων στις εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου