Κοινωνική Δράση: «Καθαρισμός Ακτής, Πλαζ ΕΟΤ»

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες Πατρινοί/ές,

Τη Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 και ώρα 11:00 – 12:30 στην Παραλία της Πλαζ ΕΟΤ στην Πάτρα,  το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» σε συνεργασία με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ Λασκαρίδης», την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και την «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» διοργανώνει κοινωνική δράση καθαρισμού ακτής.

Η δράση αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών του Δήμου μας γύρω από την προστασία του περιβάλλοντός και τη σημασία της προσωπικής και συλλογικής δράσης.

Από τους παγωμένους πόλους έως και τους κοραλλιογενείς υφάλους τα πλαστικά επηρεάζουν ακόμα και τις πιο απόμακρες περιοχές του πλανήτη μας θέτοντας σε κίνδυνο την πλούσια βιοποικιλότητα. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς πως σε παγκόσμια κλίμακα κάθε χρόνο διαρρέουν στους ωκεανούς 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών. Από αυτόν τον αριθμό 11.500 τόνοι πλαστικών καταλήγουν ετησίως στις ελληνικές θάλασσες και ακτές. Η ρύπανση των θαλασσών και των ακτών αποτελεί μία άμεση και υπαρκτή απειλή για το περιβάλλον, τη φύση αλλά και την υγεία μας. Για τους παραπάνω λόγους η πρωτοβουλία αυτή στέκεται απέναντι στο πρόβλημα και μας καλεί όλους να αναλάβουμε δράση.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου με σημείο συνάντησης την είσοδο της Πλαζ ΕΟΤ στην Πάτρα, σας καλούμε να γίνετε μέρος της λύσης του προβλήματος. Σας ενθαρρύνουμε να φοράτε άνετα ρούχα, καπέλο και κλειστά παπούτσια και να έχετε μαζί σας επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι με νερό και κάποιο σνακ. Στο χώρο θα υπάρχουν διαθέσιμα γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό.

Επειδή λοιπόν το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, ας φροντίσουμε το σπίτι μας: την πιο δημοφιλή ακτή της περιοχής μας, που προσφέρει δροσιστικό καταφύγιο σε χιλιάδες συμπολίτες.

Δώσε και εσύ το παρόν για το Περιβάλλον δηλώνοντας συμμετοχή εδώ.

Εναλλακτικά, σκάναρε το QR code.