Κοινωνικό μέρισμα 2021: Μπαράζ πληρωμών στο παραπέντε των Χριστουγέννων – Ψυχρολουσία για τους υγειονομικούς

Κοινωνικό μέρισμα: Μπαράζ πληρωμών στο παραπέντε των Χριστουγέννων

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Μπαράζ πληρωμών στο παραπέντε των Χριστουγέννων - Ψυχρολουσία για τους υγειονομικούς

Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα 2021. Η αρχή έγινε με τους δικαιούχους του Ελάχιστο Εγγυημένο – πρώην ΚΕΑ , στους οποίους πιστώθηκαν τα πρώτα χρήματα από την έκτακτη διπλή πληρωμή.

Το υπόλοιπο ποσό αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος την τελευταία εργάσιμη του μήνα, όπως άλλωστε πληρώνει όλα τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό
100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)
50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό).

Την ίδια μέρα, το κοινωνικ΄ο μέρισμα θα πιστωθεί και στους λογαριασμούς των ανασφάλιστων υπερηλίκων μέσω του ΟΠΕΚΑ. Οι μηχανές τόσο στο υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο υπουργείο Εργασίας δουλεύουν στο φουλ έτσι ώστε και οι υπόλοιπες πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα.

Αν και δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία, γίνεται αγώνας δρόμου το κοινωνικό μέρισμα τόσο στους χαμηλοσυνταξιούχους μέσω του έκτακτο επιδόματος 250 ευρώ όσο και στους υγειονομικούς να πληρωθούν την βδομάδα 20 – 24 Δεκεμβρίου.

Χαμηλοσυνταξιούχοι

Το Κοινωνικό Μέρισμα των 250 ευρώ, προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος, θα λάβουν όσοι έχουν κύρια σύνταξη ή και άθροισμα συντάξεων ως 638 ευρώ το μήνα μικτά, ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ το χρόνο και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ως 14.400 ευρώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης είναι όσοι κατά τον Νοέμβριο λαμβάνουν:

Οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου.
Προσυνταξιοδοτική παροχή.
Αναπηρικά επιδόματα από τον ΕΦΚΑ.
Συνταξιοδοτικές παροχές καλλιτεχνών, αντιστασιακών, πολεμικές συντάξεις κ.ά.
Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων ΟΓΑ.
Προνοιακά αναπηρικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν:

α) Ατομικό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 7.200 ευρώ.

β) Οικογενειακό ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ως 14.400 ευρώ.

γ) Ακίνητη περιουσία ως 200.000 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Ψυχρολουσία για τους υγειονομικούς, ανοιχτό η πληρωμή να αργήσει

Ανοιχτό ενδεχόμενο να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους υγειονομικούς εντός Ιανουαρίου και όχι πριν από τα Χριστούγεννα, αφήνει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Ανατροπή στις πληρωμές για το κοινωνικό μέρισμα στους υγειονομικούς, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ενδέχεται το έκτακτο επίδομα να πληρωθεί εντός Ιανουαρίου και όχι εντός Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως «εφόσον δεν καταστεί δυνατή η καταβολή της ως άνω παροχής στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2021, η εν λόγω καταβολή δύναται να λάβει χώρα εντός του μηνός Ιανουαρίου 2022».

Από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα στους υγειονομικούς εξαιρούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο «όσοι εκ του προσωπικού απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια συνεχώς καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση μόνο την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων».

Υπογραμμίζεται τέλος ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση υπόκειται σε όλες τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές κρατήσεις των πρόσθετων αμοιβών, καθώς επίσης και σε φόρο εισοδήματος, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ