Κοινωνικό μέρισμα 2021: Σε αυτές τις κατηγορίες θα δοθεί

Κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κοινωνικό μέρισμα 2021: Σε αυτές τις κατηγορίες θα δοθεί

Κοινωνικό μέρισμα για τρεις κατηγορίες πολιτών που αφορά περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολιτών ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κοινωνικό μέρισμα για τρεις κατηγορίες πολιτών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βουλή και απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ακρίβεια. Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα ότι από τη στιγμή που έχει πλέον καλύτερη εικόνα κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί:

  • σε 100.000 ενεργούς υγειονομικούς θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού. Μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους αποδοθεί αμέσως μέσα στο Δεκέμβριο.
  • σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. 800.000 συμπολίτες μας θα δουν μεγαλύτερη τη σύνταξή τους.
  • Σε άτομα με αναπηρία 250 ευρώ, επίδομα που αφορά 173.000 πολίτες».

Σταχυολογώντας τα όσα έχει πετύχει η κυβέρνησή του, ανέφερε: «Αύξηση του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών πάνω από 7%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 3,5%. Υλοποιήσαμε με συνέπεια μια ευρύτερη πολιτική φοροελαφρύνσεων και ανάπτυξης για όλους. Οι πολίτες πληρώνουν μικρότερο φόρο εισοδήματος, μικρότερο ΕΝΦΙΑ, μικρότερες εισφορές, ο φόρος γονικής παροχής έχει πρακτικά καταργηθεί και γι αυτό τα νοικοκυριά έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα απ’ όσο είχαν επί δικών σας ημερών. Η Ελλάδα εμφανίζει σύμφωνα με τις προβλέψεις την 3η μεγαλύτερη ανάπτυξη της ΕΕ. Τα πραγματικά νούμερα είναι πιο σημαντικά από τα αφηρημένα. Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ,

Δουλειές, δουλειές, δουλειές αυτές τις δουλειές δημιουργεί αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές οι δουλειές μας επιτρέπουν σήμερα να αμυνόμαστε. Αυτό δεν είναι κάτι που λέω εγώ. Έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, κατατάσσει την Ελλάδα τρίτη στην Ευρώπη με βάση τα μέτρα στήριξης και κυρίως την αποτελεσματικότητά τους ως προς το κοινωνικό αποτύπωμα».

Τσίπρας: Την 13η σύνταξη ή τα ψίχουλα

Ψίχουλα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργος, συγκρίνοντάς το με το μέρισμα που μοιράστηκε το 2019 από τη δική του κυβέρνηση και ονομάστηκε «13η σύνταξη».

΄Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας: «Βγάλαμε τη χώρα από τη μνημονιακή κρίση. Αυξήσαμε 11% τον κατώτατο μισθό. Παρότι το 2019 η χώρα έβγαινε από την κρίση, λέγατε ότι ήμασταν η χειρότερη κυβέρνηση. Όχι μόνο αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Τον Απρίλη του 2019 αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να δίνει κάθε Μάιο ολόκληρη τη σύνταξη τη 13η για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τη μισή για τους υψηλότερου εισοδήματος.

Έρχεστε και ενώ υπόσχεστε να το διατηρήσετε παίρνετε τα λεφτά και τα δίνετε σε funds. Τα λέγατε ψίχουλα και δεν το δώσατε στους συνταξιούχους, ούτε την Άνοιξη του 2020 και έρχεστε να ανακοινώσετε 250 ευρώ. Η 13η σύνταξη ή τα ψίχουλα; Η επικοινωνία έχει και τα όριά της και αυτά συγκρούονται με την πραγματικότητα».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ