Κόκκαλης: Kίνδυνος να δούμε μια Ευρώπη των Κρατών και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Πέτρος Κόκκαλης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

Κόκκαλης

Από τον χθεσινό θρίαμβο του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει ο συνιδρυτής του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ», Κόκκαλης στον ΣΚΑΪ: Υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε μια Ευρώπη των Κρατών και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος μετέφερε τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο, στους παίκτες και φυσικά σε όλον τον κόσμο των «ερυθρολεύκων» για την κατάκτηση του Conference League.

Αναφορικά με τη μάχη των Ευρωεκλογών και τον κίνδυνο αποχής, ο κ. Κόκκαλης σχολίασε πως ο κόσμος έχει μεγάλη δυσπιστία απέναντι στις «ελίτ που κυβερνάνε», πράγμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, με σκοπό «να δείξουμε ότι η Ευρώπη έχει έντονο κοινωνικό πρόσωπο».

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι για τη συμμαχία που σχηματίζεται ανάμεσα στην κ. Φον ντερ Λάιεν, την κ. Λεπέν και την κ. Μελόνι. Υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε μια Ευρώπη των Κρατών κι όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια πολύ πιο σκληρή, ρατσιστική και μισογυνιστική Ευρώπη», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας για τη δική του παράταξη:

«Εμείς είμαστε ένα καινούργιο κόμμα, έχουμε κάνει έναν αγώνα έντιμο, με σκοπό να φέρουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη περισσότερο πράσινο. Για μένα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η προοδευτική συμμαχία ανάμεσα σε Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινους και Φιλελεύθερους».