Κόμβος ψηφιακής καινοτομίας το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, περιλαμβάνεται στους επτά Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Κόμβος ψηφιακής καινοτομίας το Πανεπιστήμιο Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, περιλαμβάνεται στους επτά Κόμβους Ψηφιακής Καινοτομίας που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δημιουργία του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας – ΕΚΨΚ (EuropeanDigital Innovation Hubs – EDIHs).

Οι Ελληνικοί Κόμβοι του Δικτύου θα δραστηριοποιηθούν σε τεχνολογικούς τομείς όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, 5G, big data analysis, blockchain κ.ά. σε συνδυασμό με τομείς πολιτικής όπως υγεία, αγροτική ανάπτυξη, ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ.ά.
Το Πανεπιστήμιο Πατρών, ορίστηκε ως συντονιστής σε ένα ανοιχτό οικοσύστημα για τον οικολογικό μετασχηματισμό και την προώθηση της ανταγωνιστικότητας της Βιομηχανίας Πλαστικών στις Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας και ο τομέας της τεχνολογίας στον οποίο θα επικεντρωθεί, θα είναι η υπολογιστική υψηλών επιδόσεων.

Οι Κόμβοι Ψηφιακής Καινοτομίας θα βοηθούν τις ΜμΕ και τις εταιρείες να ανταποκριθούν δυναμικά στις ψηφιακές προκλήσεις και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, παρέχοντας πρόσβαση σε τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και πειραματισμό, καθώς και τη δυνατότητα «δοκιμών πριν από την επένδυση» (test before invest). Θα βοηθούν τις εταιρείες να βελτιώσουν τις επιχειρηματικές και παραγωγικές διαδικασίες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές τεχνολογίες.

Επιπλέον θα παρέχουν υπηρεσίες καινοτομίας, όπως συμβουλές χρηματοδότησης, κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται για έναν επιτυχημένο ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αρπαξε» 24.000 ευρώ προσποιούμενος τον γιατρό και τον ασφαλιστή - Απάτες σε Αίγιο, Πάτρα και Κορινθία
Ποια ελληνικά νησιά κυριαρχούν στο διαδίκτυο - Κορυφαίες επιλογές για την καλοκαιρινή σεζόν
Σασμός: Σάρωσε σε τηλεθέαση το προτελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου
Πάτρα: Παρών και ο ΣΚΕΑΝΑ στην αποψινή συγκέντρωση για το τρένο