Κωνσταντίνος Γαλανός – Ο γοητευτικός Θεσσαλονικιός που πρωταγωνιστεί στη νύχτα της Πάτρας

Γιατί δεν θα πήγαινε σε τάλεντ σόου και γιατί “απέχει” από τα τα social media; Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μιλάει στην «Π» και επανασυστήνεται στο Πατρινό κοινό

Κωνσταντίνος Γαλανός

Ευγενικός, συνειδητοποιημένος και με πολύ όρεξη για δουλειά. Ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Γαλανός επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην Πάτρα σε μια πιο «μόνιμη» συνεργασία με το νυχτερινό κέντρο «Αστέρια». Ο καλλιτέχνης που γνωρίσαμε μέσα από τις επιτυχίες του, πριν από μια δεκαετία έρχεται να προστεθεί στις επιλογές μας για διασκέδαση, που όπως αποδεικνύεται από την προσέλευση του κοινού στα νυχτερινά μαγαζιά, (αυξημένη έστω και με μικρότερο τζίρο), την χρειαζόμασταν.

Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη μας συστήθηκε όπως θυμάται στην «Π» σε ηλικία 10 ετών, όταν έπαιζε και τραγουδούσε στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας». Με γνώσεις στο μπουζούκι, πιάνο και κιθάρα, άρχισε να ασχολείται με τις ενορχηστρώσεις και το τραγούδι για να μας συστηθεί το 2011 με το «Να πας», το οποίο έκανε τεράστια επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα και κέντρα διασκέδασης. Ακολούθησαν πολλές ακόμα για να φτάσει σήμερα στο σημείο να επιλέγει προσεκτικά τις δουλειές του, να γράφει στίχους και να είναι αναγνωρίσιμος στο ευρύ κοινό παραμένοντας ίσως από τους τελευταίους που δεν δηλώσει συμμετοχή ακόμα σε κάποιο ριάλιτι/show τραγουδιού.

Κωνσταντίνος Γαλανός

Στην Πάτρα πώς βρέθηκες;

Εγώ και όπως όλα τα παιδιά του σχήματος, έχουμε έρθει με πολύ όρεξη (και άγχος) μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω της πανδημίας. Η Πάτρα για μένα είναι λίγο καινούργια, όμως νιώθω πολύ οικεία. Από το λίγο που έχω δει, μου θυμίζει σε πολλά πράγματα τη Θεσσαλονίκη. Οι παραλιακοί δρόμοι, οι άνθρωποι και η διάθεση τους δείχνουν πως και εδώ έχουν ανάγκη να διασκεδάσουν.

Εχει αλλάξει η διασκέδαση και η διάθεση του κόσμου που επισκέπτεται τα μπουζούκια σε σχέση με την προ covid εποχή;

Από το ξεκίνημα του προγράμματος μέχρι και το τέλος ο κόσμος χειροκροτά και τραγουδάει μαζί μας. Ξέρεις, η δική μας δουλειά είχε απλά λουκέτο για δύο χρόνια περίπου. Δεν είχε ούτε τηλεδιάσκεψη ούτε τηλεργασία. Πολλοί τραγουδιστές ζορίστηκαν και κάποιοι δεν είχαν καν τον τρόπο να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή να ζήσουν αξιοπρεπώς. Μετά από αυτό το διάστημα είναι πράγματι παρηγοριά που ο κόσμος δείχνει τέτοια συμμετοχή γιατί και σε εμάς έχει κοστίσει όλο αυτό που περάσαμε. Οι καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής ένα πράγμα θέλουν, να παίζουνε ή να τραγουδούν αντίστοιχα. Από τη δική μας πλευρά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που αυτά τα παιδιά μουσικοί και τραγουδιστές έμειναν ακέραιοι, ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν και κέρδισαν ξανά τον κόσμο.

Κωνσταντίνος Γαλανός

Εκανες επιτυχία πριν από μια 10ετία. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τον τραγουδιστή που είσαι σήμερα;

Η επιτυχία ήρθε νωρίς, όμως δούλεψα πολύ πριν από αυτή και δουλεύω και μετά από αυτή εξίσου και πιο βαριά. Οταν έχεις μια επιτυχία, έχεις μεγαλύτερες ευθύνες και έχει περισσότερες απαιτήσεις από εσένα ο κόσμος. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην ψυχοσύνθεσή μου γιατί γενικά όλο αυτό το έκανα με πολλή δουλειά. Τραγουδάω από πολύ μικρός.

Ετοιμάζεις κάποια καινούργια δισκογραφική δουλειά;

Εχω συγκεντρώσει αρκετό υλικό, το οποίο δεν βιάζομαι να διοχετεύσω. Αυτό θα γίνει σιγά-σιγά το επόμενο χρονικό διάστημα…

Θα έμπαινες σε κάποιο παιχνίδι ή τηλεοπτικό show για να γίνεις γνωστός;

Αυτά τα παιχνίδια είναι κάποιες τηλεοπτικές παραγωγές που είναι δομημένες για να εξυπηρετήσουν μόνο τον τηλεοπτικό χρόνο. Τα περισσότερα παιδιά που πηγαίνουν εκεί για να δείξουν το ταλέντο τους -και καλώς κάνουν- δεν μπορούν να απορροφηθούν στην αγορά αν δεν ήταν από πριν σε αυτή. Τα talent show κάνουν τη δουλειά τους. Εχω γνωρίσει παιδιά τα οποία αν και κέρδισαν σε talent show συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έκαναν και πριν και τίποτα παραπάνω. Γενικά νιώθω πως δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται…

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Επικοινωνείς με τους θαυμαστές σου; Παίρνεις θέση σε θέματα επικαιρότητας ή πολιτικής;

Δεν αφορά τον κόσμο η δική μου πολιτική θέση. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Αλλο να βρεθώ σε μία παρέα να κάνουμε έναν διάλογο και άλλο να κάτσω τώρα στα social media να τοποθετηθώ για θέματα σημαντικά και που έχουν να κάνουν με τις ζωές του κόσμου. Eίναι λίγο ανήθικο και λίγο ύποπτο κάποιες φορές. Δεν θέλω να συμμετέχω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επηρεάσεις κόσμο με μια άποψη που είναι υποκειμενική. Δεν είναι σοφό και κανείς δεν το έχει ανάγκη.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop