Κωνσταντινούπολη: Ένταση και εκατοντάδες συλλήψεις στην πορεία ΛΟΑΤΚΙ+

Ο δήμαρχος της πόλης είχε απαγορεύσει την πορεία από το 2015

Κωνσταντινούπολη

Περίπου 400 προσαγωγές έγιναν την Κυριακή από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από την έναρξη της πορείας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Τόσο οι διοργανωτές της πορείας όσο και μια μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινότητας προχώρησαν σε σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό, ενημερώνοντας ότι τελικά όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είχε απαγορεύσει την πορεία από το 2015, ωστόσο, φέτος, εκατοντάδες υποστηρικτές των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας παραβλέποντας την απαγόρευση συγκεντρώθηκαν στους δρόμου γύρω από την πλατεία Ταξίμ, η οποία μάλιστα είχε κλείσει για το κοινό, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ένταση φάνηκε ότι είχε ξεκινήσει πριν ακόμα αρχίσει η συγκέντρωση για την Πορεία Υπερηφάνειας, όταν αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε δρόμους και καφετέριες της συνοικίας Τζιχανγκίρ συλλαμβάνοντας όσους βρίσκονται εκεί, σύμφωνα με μια ομάδα δημοσιογράφων του AFP.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες άρχισαν να απελευθερώνονται λίγο πριν τις 11 το βράδυ, δηλαδή σχεδόν 6 ώρες μετά την προσαγωγή τους.