Κωνσταντινούπολη: Κλειστό το γερμανικό προξενείο λόγω απειλής για επίθεση

Το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας θα παραμείνει σήμερα (1.2.2023) κλειστό εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κωνσταντινούπολη: Κλειστό το γερμανικό προξενείο λόγω απειλής για επίθεση

Κλειστό εξαιτίας αυξημένης απειλής για επίθεση θα παραμείνει σήμερα, Τετάρτη (1/2) το προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της στην Κωνσταντινούπολη ότι ο κίνδυνος επίθεσης είναι ιδιαίτερα υψηλός στην κεντρική περιφέρεια Μπεϊογλού και γύρω από την πλατεία Ταξίμ.

Το υπουργείο ανέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η κίνηση να κλείσει το προξενείο έγινε έπειτα από «εκτίμηση των αρχών ασφαλείας» και κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύουν τα σημεία όπου υπάρχει συγκεντρωμένο πλήθος.

Η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Δανία, καθώς και οι ΗΠΑ, είχαν ήδη προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα τους πολίτες τους για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ επικαιροποίησαν τη Δευτέρα την προειδοποίησή τους αναφέροντας συγκεκριμένα την Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία, από την πλευρά της, έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της για επιθέσεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments