Κωνσταντοπούλειο – Πάτρα: Δικαστική ανατροπή στο «σίριαλ» της Διοίκησης

Εξελίξεις στο Κωνσταντοπούλειο Ιδρυμα. Δικαίωση και με σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Κωνσταντοπούλειο - Πάτρα: Δικαστική ανατροπή στο «σίριαλ» της Διοίκησης

Και με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνεται πλήρως η εκλεγμένη διοίκηση στο «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, με πρόεδρο τον Αλέκο Ανδρουλιδάκη, την οποία είχε καθαιρέσει η δημοτική αρχή τον Φεβρουάριο του 2020.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο σημειωτέον είχε προσφύγει ο Δήμος Πατρέων, έκρινε παράνομη την παρέμβαση του Δήμου και την καθαίρεση του ΔΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι παράνομους είχε κρίνει τους χειρισμούς του Δήμου Πατρέων, στις 30 Ιουλίου του 2020 με απόφασή της και η ειδική επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, ο δήμαρχος Πατρέων δεν διέθετε σχετική αρμοδιότητα για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και την καθαίρεση της εκλεγμένης. Κάτι που ήρθε να επικυρώσει και η προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να επιστρέψει στη διοίκηση του «Κωνσταντοπουλείου», που τα τελευταία δύο χρόνια έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα υπονομεύοντας την ιστορία του και τη μεγίστη προσφορά του στους ηλικιωμένους, η διοίκηση που αναρμοδίως καθαίρεσε η δημοτική αρχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση αυτή αφορά τα μέλη της πρώην διοίκησης του Ευγηρείου που είχαν τεθεί εκτός και τα οποία ήταν οι: Αλέκος Ανδρουλιδάκης, Δημήτρης Δριβίλας και π. Νικόλαος Γουρδούπης. Αλλωστε αυτοί οι τρεις είχαν καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για διορισμό προσωρινής διοικητικής επιτροπής.

ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Κωνσταντοπούλειο - Πάτρα: Δικαστική ανατροπή στο «σίριαλ» της Διοίκησης

Ο κ. Ανδρουλιδάκης, μέσω επιστολής του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», επισημαίνει: «Η Απόφαση αυτή έκρινε πως η παρούσα δημοτική αρχή, ενεργώντας καταφανώς παράνομα, κατήργησε το αυτοδιοίκητο και τη νόμιμη διοίκηση του σωματείου μας, καταπάτησε τον νόμο, αγνόησε τη δικαιοσύνη, τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών και το καταστατικό του ευγηρείου και όρισε χωρίς κανένα δικαίωμα μια αρεστή της διοίκηση για τους δικούς της λόγους».

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ
Παράλληλα ο κ. Ανδρουλιδάκης ζητάει από τον δήμαρχο να εφαρμόσει στο σύνολό της την απόφαση του ΣτΕ εκτιμώντας ότι οι αρμόδιοι δημοτικοί παράγοντες γνώριζαν πριν την προσφυγή στο ΣτΕ από τα στοιχεία φακέλου της υπηρεσίας ότι «τα περί διοικητικών και διαχειριστικών ανωμαλιών ήταν ανυπόστατα και συκοφαντικά αφού η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο μετά από διερεύνηση της δικαιοσύνης… Βεβαίως οι πολίτες της Πάτρας καλούνται εκ των υστέρων να πληρώσουν το υψηλό κόστος προσφυγής στο ΣτΕ για μια εσωτερική υπόθεση σωματείου και τα δικαστικά έξοδα που επιδίκασε το ανώτατο δικαστήριο της χώρας».

Η ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Αναφερόμενος στο τελευταίο αρνητικό συμβάν που καταγράφηκε στο ευγηρείο, ο δικαιωθείς πρόεδρος παρατηρεί: «Με οδυνηρή έκπληξη είδαμε στα τοπικά ΜΜΕ μια ανακοίνωση της παρένθετης διοίκησης του ιστορικού φιλανθρωπικού σωματείου ‘’Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας’’ ή πρώην ‘’Πτωχοκομείου Πατρών’’, που αυτοκαταγγέλλεται για κακή φαρμακευτική διαχείριση του ιδρύματος. Δυστυχώς, το μόνο που έχει προσφέρει η τρέχουσα παράνομη διοίκηση είναι να εκθέτει αβασάνιστα και να βλάπτει επιζήμια την καλή φήμη, ενός ανθηρού ανθρωπιστικού σωματείου, με 140ετή συνεχή προσφορά και δράση για τους πάσχοντες ηλικιωμένους συμπολίτες. Η αυτοδυσφημιστική αυτή έξαρση, κάποιων απίθανων Σέρλοκ Χολμς δεν θα μας απασχολούσε, αν απλά γελοιοποιούσε μόνο τους ίδιους» και προσθέτει:
«Με θλίβει όμως, σαν πρόεδρο μιας νόμιμης και παράνομα παυθείσης διοίκησης του ευγηρείου μας, με πολυετή προσφορά, η αρνητική δημοσιότητα που υποθάλπεται από την κατάφωρα παρανομούσα δημοτική αρχή, ως δήθεν εποπτεύουσα κατά τον νόμο που αγνοούν.

Αυτή είναι, που όρισε, χωρίς καμία απολύτως δικαιοδοσία τους εκλεκτούς της και επιζήμια θορυβούντες, γεγονός που είχα επισημάνει στον δήμαρχο, κατά παράβαση όλων των νόμιμων κανόνων και των καθηκόντων της αλλά και μη προσφέρουσα η ίδια στην πράξη ούτε ένα ευρώ για τους φιλολαϊκούς σκοπούς και ανάγκες του γηροκομείου μας.

Είναι βέβαιο πως οι θεατρινίστικες αυτές χειρονομίες, γίνονται σαν αντιπερισπασμός στην πρόσφατη ιστορική απόφαση 1391 της 14ης Ιανουαρίου 2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας που είναι ένας καταπέλτης σε βάρος της δημοτικής αρχής που εστράφη κατά του ιδρύματος και της προσφοράς του».

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΓΗΡΕΙΟΥ
Κλείνοντας, ο κ. Ανδρουλιδάκης καλεί την απερχόμενη διοίκηση «να συμμορφωθεί, με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και να φύγει αθόρυβα το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ηρεμία, η καλή λειτουργία και η καλή φήμη του ιστορικού ιδρύματος της πόλης μας που έχει τρωθεί από τις συνεχείς, ανούσιες και εν πολλοίς επιζήμιες για το ευγηρείο, μηνυτήριες αναφορές και μηνύσεις σε βάρος προηγουμένων διοικήσεων, διοικητικών στελεχών και νοσηλευτών.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] – Δικαστική ανατροπή στο «σίριαλ» της διοίκησης &#8211… […]


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Πατέρας Μάνου Δασκαλάκη: «Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση» - Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα - Κώστας Ζαφειρόπουλος στην «Π»: «Προχωράμε αδέσμευτοι...»
Αίγιο: Η ανακαίνιση της Τρυπητής και η προσθήκη έκθεσης στο Μουσείο - Τα έργα που εντυπωσίασαν στο εξωτερικό ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πριν προλάβει να ταφεί, βιαζόταν να μάθει αν υπάρχει διαθήκη!