Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: «Ασόβαρες δικαιολογίες» – «Επιτομή του καθεστωτισμού»
Υποστήριξε ακόμα ότι όλα όσα επικαλείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προβλέπονται. «Αυτό είναι η τελευταία απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι όπως πιστεύανε και όπως μας έλεγαν – και όπως κι εμείς θέλαμε- να είναι -επιτέλους- μία αξιόπιστη αντιπολίτευση για τον τόπο, μια σοβαρή εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι μία από τα ίδια.»
Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.
«Ακούσαμε σήμερα τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και ίσως είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού. Και, ξέρετε, είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει τη μία μετά την άλλη, τις πιο «ασόβαρες» θεωρώ, δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Υποστήριξε ακόμα ότι όλα όσα επικαλείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προβλέπονται. «Αυτό είναι η τελευταία απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι όπως πιστεύανε και όπως μας έλεγαν – και όπως κι εμείς θέλαμε- να είναι -επιτέλους- μία αξιόπιστη αντιπολίτευση για τον τόπο, μια σοβαρή εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι μία από τα ίδια.»
«Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», απάντησε μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ.
Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους.
Και κατέληξε: «Και με την ευκαιρία: Μήπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που απέφυγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες; Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;»
Διαβάστε επίσης:
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πού πάνε τελικά οι κάλτσες που χάνονται στο πλυντήριο;
Κι άλλοι AI agents της OpenAI ξέφυγαν από τον έλεγχο τι αποκαλύπτεται
Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών στο Ράλι Ιονίου ΦΩΤΟ
Πόσο επικίνδυνα είναι τα πλαστικά παπούτσια τύπου Crocs που φοράς το καλοκαίρι;
Τραβάς λάθος φωτογραφίες με το κινητό σου – πώς να το διορθώσεις με το RAW
Eμφάνιση της Στέγης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας στον Κρίνο ΦΩΤΟ
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν μειώνεις τη ζάχαρη για 30 ημέρες
Ποια ζώδια του Αέρα θα έχουν επιτυχία και χρήμα στις 11 Αυγούστου!
