Κόντρα Μάρκου – ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ακράτας

“Οι αναληθείς, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ανακοινώσεις, μόνον σύγχυση και απαξίωση στο Ε.Σ.Υ. προσφέρουν”, αναφέρει ο κ. Μάρκου.

MARKOU 1

Την ορθότητα της Αριστεράς για ένα ΕΣΥ, τις υπηρεσίες του οποίου θα απολαμβάνουν όλοι ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης, καταγωγής, εθνικότητας, προέταξε με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.
Μεταξύ των επισημάνσεων που κάνει είναι από τα Περιφερειακά Ιατρεία της Αιγιάλειας έχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, με ελλείψεις γιατρών όπως και το Νοσοκομείο Αιγίου, ενώ στο Κέντρο Υγείας Ακράτας υπάρχουν μαζεμένοι 20 γιατροί! Επίσης, ότι στο ΓΝΑ λειτουργούν 3 εμβολιαστικές γραμμές με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός σε χώρο μη κατάλληλο, ενώ στο Κέντρο Υγείας Αιγίου, που θα μπορούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση, καμία.

Ο Σπύρος Μάρκου (επιστημονικός υπεύθυνος Κ.Υ. Ακράτας) αντέδρασε άμεσα, αναφέροντας ότι το Κέντρο έχει την ευθύνη 17 ΠΙ με 21 γενικούς γιατρούς και 1 παιδίατρο. Επίσης υπηρετούν και 3 γιατροί υπαίθρου. Εξ αυτών, στο ΚΥ  6 γενικοί γιατροί και ο παιδίατρος, εκ των οποίων 3 με σοβαρά προβλήματα υγείας. Από αυτούς 4 έχουν μετακινηθεί στο Γ.Ν. Πατρών, 4 έχουν στο Γ.Ν. Αιγίου, 1 στο Κ.Υ. Αιγίου και ουδείς έχει μετακινηθεί με «εντέλλεσθε» αλλά με τη σύμφωνη γνώμη τους και τη δική του.

Επίσης τονίζει ότι στο Κ.Υ Ακράτας λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν 3 εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιασμοί κατ’ οίκον για όλη την Αιγιάλεια και πως θα  μοναδικό  της Αχαΐας για επιβεβαίωση self test θετικά, ενώ καθημερινά διενεργούνται ράπιντ τεστ και μοριακά.

«Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Δεν δύναμαι να πω περισσότερα. Κάνω αυτό που πρέπει για να εξασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. και των ιατρείων του. Ως γιατρός, κάνω ότι είναι δυνατόν, μαζί με τους συναδέλφους για τη στήριξη του έργου των νοσοκομείων. Ως πρόεδρος του Σωματείου Γενικών Ιατρών Ελλάδος και γραμματέας του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας να προσθέσω ότι οι αναληθείς, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων ανακοινώσεις, μόνον σύγχυση και απαξίωση στο Ε.Σ.Υ. προσφέρουν».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ