Κορονοϊός: Απαραίτητη η 4η δόση εμβολίου για τις ευπαθείς ομάδες

Περίπου εννέα στους δέκα πολίτες που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, δεν έχουν αποφασίει να προχωρήσουν στην 4η δόση του εμβολίου, ενόσω το 6ο κύμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κορονοϊός: Απαραίτητη η 4η δόση εμβολίου για τις ευπαθείς ομάδες

Υψηλό βαθμό προστασίας προσφέρουν οι δεύτερες αναμνηστικές δόσεις σε εκείνους τους πολίτες που τις χρειάζονται περισσότερο, δείχνουν τα τα αποτελέσματα του ΕΟΔΥ έπειτα από τις ενδελεχείς αναλύσεις των ειδικών του Οργανισμού, αντλώντας στοιχεία από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και τις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η προστασία έναντι θανάτου και διασωλήνωσης που προσφέρει η δεύτερη αναμνηστική δόση σε ευπαθείς ομάδες προσεγγίζει το 98%

Οι εκκλήσεις των επιστημόνων για την σε 4η δόση έναντι της λοίμωξης COVID-19 για τους πολίτες άνω των 60 ετών, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Είναι ενδεικτικό πως για τα άτομα 80+ η αποτελεσματικότητα της 2ης δόσης έναντι θανάτου δεν ξεπερνά το 57,8%, όμως της τρίτης δόσης σκαρφαλώνει στο 82,6% και της 4ης δόσης στο 97,8%. Σημειώνεται δε, πως σε παρόμοιο ποσοστό (97,5%) υπολογίζεται και η προστασία που προσφέρει η δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι της διασωλήνωσης λόγω σοβαρών επιπλοκών.

Αντίστοιχα υψηλά ποσοστά καταγράφονται και για τους πολίτες που ανήκουν στις ηλικιακες κατηγορίες 60-69 και 70-79 ετών.

Δεύτερη αναμνηστική δόση έχουν πραγματοποιήσει 395.337 πολίτες άνω των 60 ετών, δηλαδή μόλις το 12,88% του πληθυσμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, ενώ 34.043 πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν προγραμματίσει για τις επόμενες ημέρες το ραντεβού τους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς η θάλασσα μπορεί να βελτιώσει τη μυοσκελετική μας υγεία
Ποιες τροφές βοηθούν στην αύξηση της ορμόνης της ευτυχίας!
Το τυρί που δυναμώνει τα οστά χωρίς να ανεβάζει τη χοληστερόλη – Ένα κομμάτι την ημέρα αρκεί
Προκαλεί ο καφές κάποιες φορές κόπωση;