Κορονοϊός – Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από σήμερα στην καθημερινότητα μας

Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας και στα self-tests για τους εμβολιασμένους. Εν αναμονή των ανακοινώσεων των προνομιών για τους εμβολιασμένους.

maskes

Μετά την άρση χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους -όπου δεν υπάρχει συνωστισμός- από Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας αποτελεί πια παρελθόν.

Αναλυτικότερα από 28 Ιουνίου εκτός από την άρση του περιορισμού της νυχτερινής κυκλοφορίας ισχύουν τα παρακάτω:

Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και οι αθλούμενοι σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Αλλάζει το πρωτόκολλο στην εστίαση με αύξηση του ανώτατου ορίου παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με τη λειτουργία των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων, το ανώτατο όριο ατόμων θα είναι 300 άτομα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σχετικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/ πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν 120 ατόμων ανά 1.000 τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Τα προνόμια για εμβολιασμένους που εξετάζει η κυβέρνηση

Συνολικά τα προνόμια που σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση να δοθούν σε όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους αφορούν: την ελεύθερη είσοδο σε πολιτιστικά γεγονότα, όπως θέατρα, συναυλίες και κινηματογράφοι, την παρουσία σε ανοιχτά ή κλειστά γήπεδα και την είσοδο σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα εξαιρούνται από τη διενέργεια self test για την προσέλευση στην εργασία τους.

Δραστηριότητες δύο ταχυτήτων
Όσον αφορά τις δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης, στον τομέα της ψυχαγωγίας ή του αθλητισμού για παράδειγμα, αυτό που αναμένεται να εφαρμοστεί ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην πράξη, 100% πληρότητα θα μπορούν να έχουν κινηματογράφοι, θέατρα, χώροι συναυλιών ή ακόμη και γήπεδα που θα επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θεατές. Αντίθετα όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.

Πηγή: Dnews

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

vsdvsddv
xardalias xrysoxoidis 5
valirakis
Βόβολης