Κορονοϊός: Εκτινάχτηκαν ξανά τα κρούσματα στα παιδιά
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στους μαθητές δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι είναι η μόνη πληθυσμιακή ομάδα που ελέγχεται μαζικά οριζόντια κάθε εβδομάδα με διαγνωστικά τεστ.
Την 2η εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων τα κρούσματα στους μαθητές αυξήθηκαν σε σχέση με την 1η και έφτασαν στα επίπεδα της εβδομάδας πριν το άνοιγμα τους.
Ειδικότερα, στην 2η εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 43.156, αποτελώντας το 33%. Τη 3η εβδομάδα του 2022, το ποσοστό στους μαθητές επί του συνόλου των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη.
Ο αριθμός των κρουσμάτων τις 3 πρώτες εβδομάδες του 2022
Την εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων: 43.386
Την 1η εβδομάδα λειτουργίας: 36.300
Την 2η εβδομάδα λειτουργίας: 43.156
Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στους μαθητές δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι είναι η μόνη πληθυσμιακή ομάδα που ελέγχεται μαζικά οριζόντια κάθε εβδομάδα με διαγνωστικά τεστ.

Μειώθηκε η εβδομαδιαία θετικότητα
Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 17 Ιανουαρίου 2022 – 23 Ιανουαρίου 2022 (2022-W03) το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.69% σε σύνολο 2.314.251 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.62% σε σύνολο 2.758.005 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.59%.
Την προηγούμενη εβδομάδα (W02), το ποσοστό θετικότητας ήταν μεγαλύτερο καθώς υπολογιζόταν στο 6,11%.
Όσον αφορά το σημερινό Rt υπολογίζεται στο 0,95. Επομένως, υποχώρησε αρκετά σε σχέση με τις 12 Γενάρη(1,14).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ακόμα καλοκαίρι: 4 πανηγύρια στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη για γλέντι μέχρι πρωίας
Ο εορτασμός της Παντάνασσας στο Τρουσάκι Σταροχωρίου ΦΩΤΟ
Το Motorola Razr λέει αντίο στο clamshell το και φέρνει αντίπαλο στο iPhone Duo
Ελ Νίνιο: Τι είναι το φαινόμενο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα και πώς επηρεάζει την Ελλάδα
Εγκαίνια στο Εργαστηρίου Ανατομίας του Πανεπιστημίου Πατρών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
