Κορονοϊός: Κοντά στα 2.000 τα νέα κρούσματα – Η Αχαΐα συνεχίζει πτωτικά
Στην Αχαΐα τα νέα κρούσματα είναι μόλις 55, στην Αιτωλοακαρνανία 31 και στην Ηλεία 19.
Τον νέο απολογισμό από τον κορονοϊό στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καταγράφηκαν 2.235 κρούσματα, ενώ 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Οι διασωληνωμένοι από κορονοϊό είναι 151, ενώ οι επαναλοιμώξεις ανέρχονται σε 258, το τελευταίο 24ωρο, όπως προκύπτει από τη σημερινή (23.05.2022) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.
Η μερίδα του λέοντος στις νέες μολύνσεις Covid-19 «ανήκει» στην Αττική, που καταγράφει 1.273. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 181.
Στην Αχαΐα τα νέα κρούσματα είναι μόλις 55, στην Αιτωλοακαρνανία 31 και στην Ηλεία 19.
Κορονοϊός: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 2.235. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.422.233 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 258, ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 132.244 (3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.711 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 151 (62.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 73 (48.34%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 78 (51.66%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.666 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 84 (ημερήσια μεταβολή +15.07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών
του επταημέρου είναι 97 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Μπορεί ένα φρούτο να βοηθήσει πραγματικά σε καλύτερο ύπνο;
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιαλείας στο Rhodes Pre-Forum 2026 ΦΩΤΟ
Η Binance κάλυψε το 95% των 6,3 δισ.$ κλεμμένων crypto και επαναφέρει τις αναλήψεις
Πώς να καθαρίσετε την τοστιέρα χωρίς να χαράξετε τις πλάκες
Νατάσα Παζαΐτη: Η σπάνια τηλεοπτική εξομολόγηση – Η απάντηση στις φήμες για την υγεία της

