Κορονοϊός: Με τεστ θα μπαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι ταξιδιώτες από την Κίνα
Η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.
Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορονοϊό και αποφασίσθηκε η διενέργεια τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στην χώρα.
Η πλειοψηφία των κρατών-μελών τάχθηκε υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.
Ήδη αρκετές χώρες είχαν επιβάλλει τεστ κορονοϊού στους ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα. Ανάμεσα σε αυτές οι ΗΠΑ και η Βρετανία καθώς και αρκετές από την Ευρωπαική Ένωση όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.
Περιορισμούς έχουν επιβάλλει επίσης η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και το Μαρόκο.
Την ίδια στιγμή η Κίνα χαρακτηρίζει παράλογους τους περιορισμούς που τις επιβάλλονται και κάνει λόγο για αντίμετρα.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στην Κίνα δήλωσε την Τρίτη πως «είμαστε έντονα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές» και θα προχωρήσουμε σε αντίμετρα με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
