Κορονοϊός – μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ και πεζές περιπολίες νυχθημερόν στην Πάτρα

Στο μικροσκόπιο της τοπικής ΕΛΑΣ βρίσκονται και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζονται διαδικτυακά καλέσματα για Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα πάρτι και events.

Κορονοϊός - μέτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ και πεζές περιπολίες νυχθημερόν στην Πάτρα

Σε ισχύ βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού (covid-19), κατά την εορταστική περίοδο, από χθες και στην Αχαΐα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από τον Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, προβλέπεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, εκτός από τις εποχούμενες και πεζές περιπολίες.

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Στην Πάτρα, από το πρωί της Τετάρτης την εμφάνιση τους έκαναν πεζές περιπολίες, που προστέθηκαν στις υπάρχουσες δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, που διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σε κλειστούς  χώρους.  Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πρόκειται για επιπλέον 20 αστυνομικούς – 10 το πρωί, 10 το απόγευμα – που θα «αλωνίζουν» στην πόλη. Στόχος των αυστηρών ελέγχων είναι η αποτροπή φαινομένων συνωστισμού και συνάθροισης σε χώρους που προσελκύουν το ενδιαφέρον των πολιτών, όπως μεγάλα εμπορικά, πολυκαταστήματα, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλαμπ.

ΠΑΡΤΙ

Στο μικροσκόπιο της τοπικής ΕΛΑΣ, βρίσκονται και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζονται διαδικτυακά καλέσματα για Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα πάρτι και events σε ιδιωτικούς χώρους αλλά και σε νυχτερινά μαγαζιά. Από αξιωματούχους της Ερμού, επισημαίνεται πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και διαρκείς. Επαναλαμβάνεται, ωστόσο, πως το ζητούμενο δεν είναι η επιβολή του προστίμων,  αλλά η πλήρης συμμόρφωση των πολιτών στα νέα δεδομένα.

Επιπλέον στους δρόμους εκτός από αστυνομικούς βρίσκονται βρίσκονται και μικτά κλιμάκια λοιπών ελεγκτικών μηχανισμών, όπως της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, πραγματοποιώντας ελέγχους σε καταστήματα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments