Κορονοϊός: Πέθανε το 97,7% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ – Η νέα μελέτη Λύτρα

Ο καθηγητής Θεόδωρος Λύτρας μελέτησε, την περίοδο Σεπτέμβρης 2021 – Απρίλης 2022 με τα συμπεράσματα να καταγράφουν αύξηση κατά 21% της θνησιμότητας, αλλά και συντριπτική επιδείνωση του αριθμού των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

ΘΑΝΑΤΟΙ

Η νέα μελέτη του καθηγητή Δημόσιας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα για τη θνησιμότητα των ασθενών με κορονοϊό, που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ, έρχεται στη δημοσιότητα. Από τη μελέτη προκύπτει ότι σχεδόν όλοι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ πέθαναν.

Αναλυτικότερα, ο καθηγητής μελέτησε, την περίοδο Σεπτέμβρης 2021 – Απρίλης 2022 με τα συμπεράσματα να καταγράφουν αύξηση κατά 21% της θνησιμότητας, αλλά και συντριπτική επιδείνωση του αριθμού των ασθενών που πέθαναν εκτός ΜΕΘ.

Στη μελέτη αναλύονται συνολικά τα στοιχεία από 14.011 διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19, από τους οποίους οι 10.466 (ποσοστό 74,7%) απεβίωσαν.

Εκτός ΜΕΘ πέθανε το 97,7% (από τους 1.084) των ασθενών, ενώ το ποσοστό ανάμεσα σε εκείνους που μπήκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πέφτει στο 72,7%.

Παράλληλα, η θνησιμότητα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ είναι διπλάσια σε σύγκριση με τους διασωληνωμένους εντός ΜΕΘ, με την επισήμανση, όμως ότι πολλοί από αυτούς ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Από τον Αύγουστο του 2021, θάνατοι και διασωληνώσεις αυξάνονται σταδιακά, ενώ η μετάλλαξη Όμικρον, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, επιδεινώνει το πανδημικό κύμα.

Ο καθηγητής τέλος, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ενισχυθεί το ΕΣΥ, ώστε να εξασφαλιστεί ισότιμη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλους.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

viber
Τζένιφερ Λόπεζ
Erasmus
Ειδήσεις Πάτρα