Κως: Στα χέρια του Λιμενικού διακινητής παράτυπων μεταναστών

Προηγήθηκε καταδίωξη κατά την οποία ο διακινητής προσπάθησε να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος

Κως

Ταχύπλοο σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες και κατευθυνόταν προς τις ακτές Άκρα Λούρου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κω, εντόπισε το Λιμενικό.

Στα φωτεινά και ηχητικά σήματα ο χειριστής του ταχυπλόου δεν συμμορφώθηκε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού, σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr.

Ακολούθησε καταδίωξη και το εν λόγω ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση στη μέση δεξιά πλευρά του περιπολικού σκάφους, προκαλώντας του θραύση σε τμήμα του αεροθαλάμου.

Ο διακινητής έπεσε στη θάλασσα

Ακολούθως ο 25χρονος χειριστής του ταχυπλόου έπεσε στη θάλασσα, με σκοπό να διαφύγει. Το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού τον περισυνέλεξε και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τον 25χρονο διακινητή παρέλαβε στο λιμάνι ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για προληπτικούς λόγους, απ΄ όπου εξήλθε και μεταφέρθηκε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών στην Κω.

Οι δεκατέσσερις αλλοδαποί που επέβαιναν στο εν λόγω ταχύπλοο μεταφέρθηκαν με όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, όπως αναφέρει το rodiaki.gr, ο 25χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση), του άρθρου 169 Π.Κ. (Απείθεια), του άρθρου 187 Π.Κ. (Εγκληματική Οργάνωση), του άρθρου 42 Π.Κ. (Απόπειρα) σε συνδυασμό με το άρθρο 277 Π.Κ. (Πρόκληση Ναυαγίου) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα).

Το ταχύπλοο έχει κατασχεθεί.