Κωστής Κατσανέβας: «Να είμαστε δίπλα στη βάση του Κινήματος» – Ο εγγονός του Ανδρέα μιλά στην «Π»

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κωστής Κατσανέβας μιλά στην «Π» λίγο πριν από την αποψινή συνάντηση με στελέχη στη Δαφνούλα, κάνει προβλέψεις για τους επόμενους μήνες και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει εκλογών.

Κωστής Κατσανέβας: «Να είμαστε δίπλα στη βάση του Κινήματος» - Ο εγγονός του Ανδρέα μιλά στην «Π»

Κατσανέβας. Βαρύ επώνυμο. Μεγάλη κληρονομιά.
Γνωρίζετε, άλλωστε, τι λέει και ο Καζαντζάκης για το χρέος προς τους προγόνους. «Hoc opus, hic labor est» λοιπόν για τον Κωστή Κατσανέβα. Ο οποίος επιστρέφει σήμερα σε μέρη που αποτελούσαν κι εξακολουθούν να αποτελούν παραδοσιακά προπύργια του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, για να μιλήσει με στελέχη και ψηφοφόρους του Κινήματος, για να καταγράψει απόψεις, τάσεις και αιτήματα και για να τα μεταφέρει στη συνέχεια στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην οποία είναι μέλος.

Κωστής Κατσανέβας: «Να είμαστε δίπλα στη βάση του Κινήματος» - Ο εγγονός του Ανδρέα μιλά στην «Π»

Ο Κωστής Κατσανέβας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα έχει απόψε συνάντηση με στελέχη του κόμματος στη Δαφνούλα

Οπως είχε δηλώσει, άλλωστε, και ο ίδιος κατά τη διάρκεια των εργασιών του πρόσφατου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ: «Στόχος μας είναι η Δημοκρατική, Πατριωτική και Σοσιαλιστική Παράταξη να πάρει ξανά τη θέση που της αξίζει στις καρδιές και την συλλογική συνείδηση των Ελλήνων. Γι’ αυτό ακριβώς θα πάμε παντού…».

Στην Τριταία εν προκειμένω και συγκεκριμένα στη φημισμένη ψησταριά του Μανέττα στη Δαφνούλα, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί απόψε η συνάντηση του Κωστή Κατσανέβα με στελέχη και φίλους του ΠΑΣΟΚ από την ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος ο Κ. Κατσανέβας, έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μια πρώτη γεύση για όλα όσα θα συζητηθούν απόψε, προβλέποντας τον ερχομό ενός δύσκολου χειμώνα. Οικονομολόγος είναι, άλλωστε, οπότε οι απόψεις του, πέρα από την καθαρά κομματική του ιδιότητα, έχουν τη σημασία τους.

«ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ…»

«Δυστυχώς, προβλέπω έναν δύσκολο χειμώνα, κάτι το οποίο υποστηρίζουν πολλοί ακόμη οικονομολογοι, αλλά και η ίδια η πορεία των πραγμάτων με βάση τις εξελίξεις και από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε ο Κ. Κατσανέβας και πρόσθεσε: «Η αύξηση των επιτοκίων αποτελεί από μόνη της πρόβλεψη για μελλοντική ύφεση, για ένα πάγωμα της αγοράς. Σε αυτήν την εξέλιξη επιδρούν πολλές δυνάμεις, όπως π.χ. οι δημοσιονομικές πολιτικές της Ευρώπης, αλλά και της χώρας μας με βάση την πανδημία. Οι επιδοτήσεις που έγιναν φέρνουν μοιραία και αυξήσεις στο κόστος ζωής. Αυτό είναι κάτι που το είχαμε δει από τον Οκτώβριο του 2021, αρκετούς μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, πόσω μάλλον μετά τη ρωσική εισβολή».

Και το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ συνέχισε εξίσου αποκαλυπτικά: «Παρατηρούμε τις κεντρικές τράπεζες να έχουν πάρει προστατευτικές πολιτικές. Αυξάνοντας τα επιτόκια, προσπαθούν να προστατέψουν το νόμισμα. Για την ώρα η εξέλιξη μας ευνοεί γιατί γινόμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τον τουρισμό της Τουρκίας ή της Κροατίας. Ενας Αμερικανός π.χ. έρχεται πιο εύκολα στην Ελλάδα από ό,τι στις χώρες που προαναφέραμε. Το θέμα είναι βέβαια τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, τον χειμώνα».

Κωστής Κατσανέβας: «Να είμαστε δίπλα στη βάση του Κινήματος» - Ο εγγονός του Ανδρέα μιλά στην «Π»

Σε παλιότερη ομιλία υπό το βλέμμα του Γιώργου Παπανδρέου.

«ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ»

Τι θα συζητηθεί, όμως, απόψε στη συνάντηση του Κ. Κατσανέβα στη Δαφνούλα; «Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο φορέας αλλαγών προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και των μη προνομιούχων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλουμε να ακούσουμε τους πολίτες και τα μέλη μας και να καταγράψουμε τα τοπικά προβλήματα. Επιδίωξή μας είναι να είμαστε κοντά στη βάση του κόμματος και να ακουστούν οι φωνές των τοπικών δομών. Στη συνέχεια, όλα όσα καταγράψουμε θα τα μεταφέρουμε στην Κεντρική Επιτροπή της παράταξης».

«ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ»

Δεν θα μπορούσαμε να μη ζητήσουμε από τον Κωστή Κατσανέβα κι ένα σχόλιο για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος. Οι μήνες που ακολουθούν, άλλωστε, μυρίζουν εκλογές.

«Θα είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα; Θα προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ;», ρωτήσαμε χαρακτηριστικά τον Κ. Κατσανέβα. «Είναι δύσκολο, αλλά, πιστέψτε με, δεν είναι ανέφικτο. Κάθε μεγάλη προσπάθεια, άλλωστε, είναι δύσκολη, όμως αισιοδοξούμε ότι η μάχη στο τέλος θα στεφθεί από επιτυχία. Γίνεται μια νέα προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έχει δίπλα του σοβαρούς συνεργάτες και στελέχη, με τον κόσμο φυσικά του Κινήματος να συσπειρώνεται συνεχώς δίπλα στο καινούργιο μας εγχείρημα. Η πορεία μας φαίνεται πως είναι σταθερά ανοδική και στη συνέχεια θα κινηθούμε με ανάλογα βήματα. Με βάση τους πολιτικούς συσχετισμούς που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και τη συγκυρία, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η επόμενη κυβέρνηση να είναι κυβέρνηση συνεργασίας ή μια κυβέρνηση που δεν θα μπορέσει να βγάλει μια ολόκληρη 4ετία. Προβλέπω, μάλιστα, να έχουμε συνεχόμενες εκλογές μέσα σε βάθος διετίας. Οπότε το ΠΑΣΟΚ θα είναι εκεί, δυνατό, με όραμα και προτάσεις για την Ελλάδα».

«ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ»

Ο Κωστής Κατσανέβας έχει αρκετούς φίλους στα μέρη μας κι αυτό θα φανεί και στην αποψινή συνάντηση στη Δαφνούλα. «Θα συζητήσουμε θέματα τοπικά, εθνικά, αλλά και ζητήματα που μας αφορούν ως παράταξη», ανέφερε το μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Η συνάντηση θα γίνει σε φιλικό επίπεδο και θα αφορά σε μια σειρά ζητημάτων αυτο-οργάνωσης του Κινήματος. Θέλουμε να μιλήσουμε με τις τοπικές μας οργανώσεις, με τις νομαρχιακές μας, με τις δημοτικές μας παρατάξεις, με όλα τα στελέχη μας σε κάθε γωνιά της χώρας».
Θυμίζουμε κι όλα όσα είχε αναφέρει ο Κ. Κατσανέβας όταν είχε εκλεγεί στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είχε μιλήσει για «μια ευκαιρία για νέους αγώνες και πολλή δουλειά», στέλνοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό του στίγμα: «Με όρεξη και διάθεση για την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως βασικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της εργατιάς και του μεροκάματου, που προσπαθούν καθημερινά να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους τίμια και μέσα στο πλαίσιο πολύ σκληρού -και πολλές φορές άδικου- ανταγωνισμού».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
επισκεπτης
επισκεπτης
11 ημέρες πριν

“…η μέριμνα της κρατικής εξουσίας να διασφαλίσει την αναπαραγωγή της…” έτσι πολύ έυστοχα είχε πει ο κ Καιδατζής στο φυλο σας την 25 Ιουλίου σχετικά με τη θεσμική προκατάληψη για διατήρηση της κατεστημένης ταξης. Λεγεται status quo bias και ο κ Κατσανεβας είπε να “προσφερει” και αυτος στον τόπο όπως η συγγενεια του…Δημοκρατία έχουμε βεβαια, αλλά να που δεν μπορουν ολοι να ….προσφερουν


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Γεραπετρίτης - Βενιζέλος: «Στα μαχαίρια» για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών
Πάτρα: Προχωρούν σε μοτοπορεία διαμαρτυρίας και στάση εργασίας οι διανομείς 
Αμπντουλχαμίντ Χαν: «Σήκωσε άγκυρα» για την τοποθεσία των ερευνών μετά τη φιέστα Ερντογάν
Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει καταστραφεί το αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη