Κοτόπουλο α λα ρομάνα

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο

400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα

1 πατάτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. μπέικον

3 πράσινες πιπεριές

100 ml λευκό κρασί

2 σκελ. σκόρδο

250 ml ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ. κάπαρη

Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια (να βγουν περίπου 8) και αλατοπιπερώστε το. Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε τα πρώτα 4 κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε τα από την κατσαρόλα, βάλτε τα σε ένα ταψί και συνεχίστε με το υπόλοιπο κοτόπουλο.

Βήμα 2

Βγάλτε και το υπόλοιπο κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίξτε το σκόρδο και το μπέικον. Προσθέστε τις πιπεριές και αφήστε τις να σοταριστούν για περίπου 2 λεπτά, ρίχνοντας λίγο θυμάρι και ρίγανη.

Βήμα 3

Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, τις ντομάτες, τον ζωμό κοτόπουλου και όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό.