«Κουμπί πανικού»: Ήρθε στην Ελλάδα για τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας – Πού θα ξεκινήσει η χρήση του

Το «κουμπί πανικού» ήρθε στην Ελλάδα και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του με σκοπό την προστασία των γυναικών σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

«Κουμπί πανικού»: Ήρθε στην Ελλάδα για τις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας - Πού θα ξεκινήσει η χρήση του

Ξεκινά και στην Ελλάδα η εφαρμογή στο «κουμπί πανικού» για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να λειτουργήσει ως μέτρο προστασίας και ασφάλειας των γυναικών.

Η Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για το «κουμπί πανικού» με σκοπό την αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος γυναικών.

«Είναι ένα επιπλέον εργαλείο για τις γυναίκες. Είναι μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή και μπορεί με το πάτημα του κουμπιού να κινητοποιηθεί η αστυνομία. Μπορεί να το προμηθευτεί από τα συμβουλευτικά κέντρα ή από τα αστυνομικά τμήματα».

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, η εφαρμογή θα προμηθευτεί σε αυτές τις γυναίκες που πραγματικά το χρειάζονται και γι’ αυτό θα ξεκινήσει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος είναι πως εάν το προμηθευτεί όλος ο γυναικείος πληθυσμός τότε δεν θα μπορεί να είναι κρυπτογραφημένο.

«Όταν έρθει η αστυνομία, η γυναίκα θα μπορεί να επιλέξει εάν θέλει να πάει σε κάποια δομή, οι οποίες είναι απόρρητες ή σε κάποιοι φιλικό σπίτι. Η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη εκείνη τη στιγμή μια οι αστυνομικοί στα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας που είναι εξαιρετικοί».

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σύμφωνα με το in.gr, μπορούν να βρουν στην Αστυνομία ή στην ιστοσελίδα womansos.gr όπου μπορούν να ρωτήσουν στα συμβουλευτικά κέντρα.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ