Κουφοντίνας: Απορρίφθηκαν τα αιτήματα μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού

image 619521

Απορρίφθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το πρόσφατο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας, ήταν προϋπόθεση για να εισέλθει στην ουσία του θέματος το κατά τόπον αρμόδιο δικαστήριο εκτέλεσης ποινών, καθώς το δικαστικό έγγραφο ανέφερε ότι η προηγούμενη αίτηση «ναι μεν αρμοδίως εισήχθη προς συζήτηση στο Συμβούλιο αλλά απορρίπτεται ως μη νόμιμο το αίτημα (επανα)μεταγωγής στον Κορυδαλλό για το οποιο δεν εκδόθηκε απορριπτική απόφαση από την ΚΕΜ και μάλιστα για ουσιαστικούς λόγους και δη για δεύτερη συνεχόμενη φορά όπως απαιτεί ο σωφρονιστικός κώδικας».

Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών συνεδρίασε σήμερα, 11 Μαρτίου 2021, και ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του Κουφοντίνα , αναφέροντας πως με βάση τα έγγραφα, τις αποφάσεις και όλες τις ενέργειες που έγιναν διαπίστωσε ότι δεν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι για να το κάνει αποδεκτό.

Ο κρατούμενος είχε υποβάλει πρώτο αίτημα μεταγωγής του στον Κορυδαλλό στις 24/12/2020 και το αίτημα διαβιβάστηκε στην ΚΕΜ στις 11/1/2021.

Η αίτηση αυτή απορρίφθηκε με τη σημερινή απόφαση 992/11/3/2021 της ΚΕΜ καθώς στο αίτημα αυτό ο κρατούμενος επικαλέστηκε τη μη εφαρμογή του νόμου. Tα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι αποδοχής της αίτησης του κρατουμένου. Κι αυτό διότι η ΚΕΜ είχε επικυρώσει στις 4/1/2021 την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για έκτακτη μεταγωγή του κρατουμένου από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

Επίσης, κρίθηκε πως ο κρατούμενος δεν θα μπορούσε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς είχαν απαγορευθεί οι μεταγωγές κρατουμένων εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης.

Παράλληλα, γίνεται επίκληση ως βασικού λόγου της μη μεταγωγής του στον Κορυδαλλό και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης είναι πλέον τύπου Α και σ’ αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης ενώ το κατάστημα κράτησης Δομοκού είναι τύπου Β’ και κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

πηγή: cnn.gr

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

hartis problepsis2.08
fotia 2
themistokleous it
kafsonas 1