Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: «Στην υπόθεση συγκάλυψης του ΚΚΕ σας έδωσε χείρα βοήθειας και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε κατά την ομιλία του στη Βουλή πως η κυβέρνηση «μεθόδευσε το απόλυτο σκοτάδι».

Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στη Βουλή και κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη διερεύνηση για το σκάνδαλο της υπόθεσης υποκλοπών.

Η κυβέρνηση επέβαλλε τόσο μεγάλη μυστικότητα στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών, που «ούτε οι ίδιοι βουλευτές δεν μπορούσαν να έχουν ουσιαστική πρόσβαση προκειμένου να μελετήσουν τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής και τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν», τόνισε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις επισυνδέσεις.

«Επιμείνατε κύριοι της κυβέρνησης μέχρι τέλους σε έναν κλειστό, ελεγχόμενο κατάλογο ελάχιστων μαρτύρων, απορρίπτοντας κάθε άλλη πρόταση, με αποκορύφωμα την υπόθεση των παρακολουθήσεων εις βάρος των γραφείων του ΚΚΕ, για την οποία δεν δεχθήκατε να εξεταστεί κανένας από τους μάρτυρες που πρότεινε το κόμμα μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στρώσατε με διάφορους τρόπους το χάλι ώστε ακόμα και αυτοί οι λίγοι μάρτυρες που προσήλθαν, να επικαλούνται το απόρρητο σαν καραμέλα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, μίας Επιτροπής που με βάση τη δική σας νομοθεσία έχει κατά τα άλλα όλες τις ανακριτικές εξουσίες και αρμοδιότητες. Έτσι όμως μεθοδεύσατε τα πράγματα και κλείσατε άρον άρον την Εξεταστική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε αυταπάτες για τα αποτελέσματα αυτής της Επιτροπής. Κουράστηκαν πια οι εργαζόμενοι να ακούνε για άπλετο φως και να πέφτει τελικά πάντα το πιο βαθύ σκοτάδι. Σκοτάδι όμως ρίξατε και στην υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Θέλει πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο θράσος, να ισχυρίζεστε ότι έγινε έρευνα και μάλιστα ότι αυτή σας έβγαλε και καθαρούς σαν το λευκό χιόνι. Και όλα αυτά, για να πάτε μέχρι τέλους το κακογραμμένο σενάριο ότι οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση και ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Δεν πείθεται κανέναν, μα κανέναν. Δεν μπορείτε να πείσετε βέβαια και τον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό είναι δεδομένο, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλο τον ελληνικό λαό, ότι έχετε σημαντικές πολιτικές ευθύνες. Εκεί που το τερματίσατε όμως είναι στην υπόθεση των υποκλοπών του ΚΚΕ.

Μεθοδεύσατε το απόλυτο σκοτάδι, το πιο βαθύ θάψιμο και τώρα πάτε να βάλετε και κοινοβουλευτική σφραγίδα σε αυτό. Βέβαια για να λέμε τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη σε αυτή την κραυγαλέα υπόθεση συγκάλυψης του ΚΚΕ δεν ήσασταν μόνοι σας κύριοι της κυβέρνησης, σας έδωσε χείρα βοήθειας και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Καμιά έρευνα δεν έγινε από καμία Εξεταστική Επιτροπή για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΥΡΙΖΑ
Βασίλης Κικίλιας
5G