Κρεμλίνο: Διέδωσε σκόπιμα ότι ο Πούτιν πέθανε για να δει πόσο δημοφιλής είναι

«Με αυτόν τον τρόπο, η αυτοκρατορία μαθαίνει πώς να συνεχίζει να κυβερνά».

κρεμλίνο

Σκοπίμως διέδωσε τις φήμες το Κρεμλίνο ότι ο Πούτιν έχει πεθάνει, προκειμένου να δοκιμάσει την δημοφιλία του, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το ρωσικό κανάλι «General SVR» ανέφερε την περασμένη Παρασκευή μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι, ο Ρώσος πρόεδρος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή.

Το Κρεμλίνο διέδωσε αυτή τη φήμη προκειμένου να δει πόσο λαοφιλής είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρίζεται υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουκρανίας.

Ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, σχολίασε αναφορές της περασμένης εβδομάδας που προώθησε το ρωσικό κανάλι στην πλατφόρμα Telegram για τον υποτιθέμενο θάνατο του Ρώσου ηγέτη, επισημαίνοντας ότι ήταν απλά μια στρατηγική της Μόσχας για να αποκτήσει η χώρα πιο σταθερό έλεγχο στην εγχώρια πολιτική σκηνή.

«Με αυτόν τον τρόπο, η αυτοκρατορία, η οποία είναι χτισμένη πάνω στο έργο των μυστικών υπηρεσιών, μαθαίνει πώς να συνεχίζει να κυβερνά», τόνισε ο Yusov.

Το ρωσικό κανάλι «General SVR» μετέδωσε πριν επτά ημέρες ότι ο Ρώσος πρόεδρος απεβίωσε με τη Μόσχα να χρησιμοποιεί σωσίες στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Το κανάλι, το οποίο κάνει κάνει συχνά – πυκνά αναφορές πως ο Πούτιν δεν βρίσκεται εν ζωή ισχυρίστηκε ότι η σορός του έχει καταψυχθεί μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες φήμες περί θανάτου του Πούτιν, ανάγκασαν για μία ακόμη φορά τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να διαψεύσει τις «ψευδείς ειδήσεις».

Για τον Yusov, ο βασικός σκοπός των «fake news» είναι να δούμε πώς αντιδρά η κοινωνία όσον αφορά τους αριθμούς και τη δυναμική», όπως είπε προσθέτοντας: «Στόχος είναι να δούμε τις αντιδράσεις των ατόμων, της ελίτ και των μέσων ενημέρωσης».

Το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να διαψεύσει τις συνεχιζόμενες φήμες ότι ο Πούτιν υπέστη καρδιακή προσβολή τον περασμένο μήνα και αστειεύτηκε με τους ισχυρισμούς ότι χρησιμοποιεί σωσίες σε δημόσιες εμφανίσεις.

«Όλα είναι καλά, πρόκειται για άλλη μια «ψεύτικη φήμη», επέμεινε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ στις 24 Οκτωβρίου όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την υγεία του Πούτιν.

Ο Πεσκόφ χαμογέλασε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σωσίες του Πούτιν δεν υπάρχουν.

«Μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχουν σωσίες ειδικά όταν πρόκειται για δουλειά αλλά και γενικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Αυτού του είδους οι ιστορίες ανήκουν στην κατηγορία των «fake news», που γίνονται αντικείμενο συζήτησης με αξιοζήλευτη επιμονή από πολλά μέσα ενημέρωσης. Αυτό δεν φέρνει παρά χαμόγελα στο Κρεμλίνο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το protothema, όταν η δεύτερη φορά φέτος που ο Ντμίτρι Πεσκόφ αναγκάστηκε να διαψεύσει ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες καθώς φέρεται να πάσχει από διάφορα σοβαρά προβλήματα υγείας.