Κρεμλίνο: Η ουκρανική αντεπίθεση δεν προχωρά όπως είχε σχεδιαστεί

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως η Ρωσία θα λάβει πρόσθετα μέτρα εναντίον των επιδρομών ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κρεμλίνο

H αντεπίθεση της Ουκρανίας «δεν προχωρεί όπως είχε σχεδιαστεί», δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, αλλά και πως οι πόροι που προσέφερε το ΝΑΤΟ στο Κίεβο «σπαταλήθηκαν» στη διάρκεια αυτής της δίμηνης επιχείρησης, από την οποία αποκομίσθηκαν περιορισμένα κέρδη για την Ουκρανία.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε εξάλλου πως η Ρωσία θα λάβει πρόσθετα μέτρα για να αμυνθεί εναντίον των επιδρομών ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αφού τέτοια αεροσκάφη έπληξαν χθες, Κυριακή, την οικονομική συνοικία της Μόσχας.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη πως το Κρεμλίνο χρειάζεται να καταλάβει το στόχο των επικείμενων συνομιλιών που φέρεται να σχεδιάζονται στη Σαουδική Αραβία σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε το Σάββατο πως η Σαουδική Αραβία θα προσκαλέσει στις σχεδιαζόμενες συνομιλίες δυτικά κράτη, την Ουκρανία και μεγάλες αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κίεβο και δυτικές χώρες ελπίζουν πως οι συνομιλίες, από τις οποίες έχει αποκλειστεί η Ρωσία, μπορεί να οδηγήσουν στην υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα όρων για την ειρήνη που να ευνοούν την Ουκρανία.