Κρίσιμο τετ α τετ Τραμπ – Πούτιν το βράδυ της Παρασκετής: Στο τραπέζι η Ουκρανία
Λίγες ώρες απομένουν για το τετ α τετ των ηγετών ΗΠΑ και Ρωσίας, με φόντο την κρίση στην Ουκρανία και τα «ευαίσθητα ζητήματα» που χωρίζουν τις δύο πλευρές.
Στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής (11:30 το πρωί ώρα Αλάσκας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ, η συζήτηση θα γίνει κατ’ ιδίαν, παρουσία μόνο διερμηνέων, με την ατζέντα να περιλαμβάνει «ευαίσθητα ζητήματα». Κεντρικό θέμα θα είναι η κρίση στην Ουκρανία, ενώ θα τεθούν και ζητήματα εμπορίου και οικονομίας.
Μετά την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης, οι δύο ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους.
Όπως έκανε γνωστό ο Ουσάκοφ, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος συζητήσεων με διευρυμένες αντιπροσωπείες, σε μορφή «πρωινού εργασίας», με πέντε άτομα από κάθε πλευρά και ομάδες ειδικών σε ετοιμότητα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Δεκαπενταύγουστος 2026: Πόσο αυξάνεται το μεροκάματο το Σάββατο
Η Meta παραδέχεται παραβίαση από AI μοντέλο της
Μεταμορφώσεως του Κυρίουκλήρος και λαός στη Ζαρούχλα ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Ολους 2026: Τα SOS για να κερδίσετε το voucher διακοπών
Το Minecraft έρχεται στο Nintendo Switch 2 όπως δεν το έχετε ξαναδεί
22ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα στην Κλειτορία
Δεν ανοίγει η μπάρα στα διόδια με το e-pass ενώ έχει χρήματα «μέσα»;
Η Google ΑΙ ο Hassabis και η δήλωση για την θεραπεία του καρκίνου που εξηγεί τις αλλαγές στην κορυφή
