Κρήτη: «Μυστηριώδη» περιστατικά γαστρεντερίτιδας – Νόσησαν 300 άνθρωποι

Τα περιστατικά της «μυστηριώδους» γαστρεντερίτιδας ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 εβδομάδες από δημοτικό σχολείο των Αρχανών, στη Κρήτη, ενώ γρήγορα εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη την κοινότητα.

κρήτη

Πολλά είναι -περιέργως- τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας που καταγράφονται στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο προϊστάμενος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Λουμπούνης, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από δεξαμενές νερού, σπίτια και σχολεία – με τα αποτελέσματα των αναλύσεων να αναμένονται σήμερα.

Τα περιστατικά ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 εβδομάδες από δημοτικό σχολείο των Αρχανών, ενώ γρήγορα εξαπλώθηκαν γρήγορα σε όλη την κοινότητα.

Η πρώτη εικόνα που έχουμε, παραπέμπει σε εντεροϊό και συγκεκριμένα σε ιογενή γαστρεντερίτιδα, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με το νερό. Η ιογενής γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται πολύ εύκολα, είπε ο κ. Λουμπούνης σύμφωνα με το ekriti.

Τα συμπτώματα που έχουν όσοι νόσησαν είναι διάρροια, έμετοι και σε λιγότερες περιπτώσεις πυρετός και το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι η νόηση διαρκεί 1,5 με δύο 24ωρα. Η μικροβιακή γαστρεντερίτιδα δίνει πολύ πιο σοβαρά συμπτώματα, και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται και νοσηλεία.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν μετά την ανάλυση των δειγμάτων που ελήφθησαν.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ