Κρήτη: Σάλος με σούβλισμα ταύρου σε γλέντι στα Χανιά, αντιδράσεις από φιλοζωικές

Αντιδράσεις από φιλοζωικές για το σούβλισμα ταύρου σε γλέντι στα Καλουδιανά

Κρήτη

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί, καθώς ο πολιτιστικός σύλλογος Καλουδιανών αποφάσισε να διοργανώσει γλέντι, την Κυριακή, παραμονή της Πεντηκοστής και της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, με το μενού να περιλαμβάνει σούβλισμα ταύρου.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, εδώ και αρκετές μέρες, απ’ όταν κυκλοφόρησαν οι σχετικές αφίσες, είχαν προκληθεί αντιδράσεις στα social media, με αναρτήσεις και σχόλια χρηστών που έκαναν λόγο για βαρβαρότητες.

Παρά τις σχετικές αντιδράσεις, από φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένους πολίτες, ο ταύρος, βάρους 215 κιλών πήρε από νωρίς χτες το πρωί θέση στη σούβλα στην πλατεία του χωριού και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων: «Χαρές και πανηγύρια εκεί στα Καλουδιανα Κισσάμου. Για να γιορτάσουν το Άγιο Πνεύμα, αυτή τη μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας, θα στήσουν χορό και μουσικές γύρω από ένα σουβλισμενο ταύρο, πιστοί σε παγανιστικα “εθιμα” θεωρώντας ότι “προάγουν πολιτισμό”. Είναι δε τόσο περήφανοι για αυτό, που το μνημονεύουν στην αφίσα τους, ως πόλο έλξης».

 

 

Πηγή: zarpanews.gr