Κρήτη: Σκότωσαν κρι κρι μέσα στον Εθνικό Δρυμό, κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς

Στον έλεγχο του δασοφύλακα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν σκοτώσει ένα θηλυκό κρι κρι (Κρητικό Αίγαγρο) μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Κρήτης.

εθνικός δρυμός

Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα θηλυκό κρι κρι μέσα στον Εθνικό Δρυμό στο Ξυλόσκαλο Ομαλού κοντά στο φαράγγι της Σαμαριάς στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, όπως γράφει το zarpanews.gr, το βράδυ του Σαββάτου άκουσε πυροβολισμούς και βγήκε να δει τι συμβαίνει. Μόλις βγήκε από το φυλάκιο είδε δύο άτομα με φακούς να επιβιβάζονται σε ιδιωτικό όχημα και να τρέπονται σε φυγή.

Στον έλεγχο του δασοφύλακα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν σκοτώσει ένα θηλυκό κρι κρι (Κρητικό Αίγαγρο) μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Κρήτης.

Όπως τονίζει η Διεύθυνση Δασών Χανίων πρόκειται για πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν «μαγκιά» την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευόμενων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών.

Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη, καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι Αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού. Η Δ/νση Δασών Χανίων θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης και ενημερώνει ότι βρίσκεται υπό την προστασία του δασικού και θηραματικού πλούτου του νομού. Σημειώνεται πως το κυνήγι των κρι κρι απαγορεύεται και τα ζώα προστατεύονται στην Κρήτη εντός των Εθνικών Δρυμών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments