Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάρρευσης του 20χρονου ναυαγοσώστη

Κρήτη

Το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάρρευσης του άτυχου ναυαγοσώστη στην Κρήτη.

Το Creta24 δείχνει καρέ καρέ τις τελευταίες στιγμές του νεαρού άνδρα.

O 20χρoνος φαίνεται να περπατά υποβασταζόμενος από έναν άνδρα στη μέση του δρόμου, να πλησιάζει το απέναντι πεζοδρόμιο και να καταρρέει έξω από κατάστημα. Ο άνδρας που βρίσκεται μαζί του τον συγκρατεί πριν πέσει, προσπαθεί να τον στηρίξει στο πεζοδρόμιο και να τον συνεφέρει.

Η στιγμή που καταρρέει ο ναυαγοσώστης στην Κρήτη

Στη θέα του πεσμένου ανθρώπου στο έδαφος ο κόσμος που βρίσκεται στο σημείο τρέχει να βοηθήσει τον 20χρονο, καλούν το ΕΚΑΒ, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκείνος χάνει τις αισθήσεις του.

Δείτε το βίντεο από κλειστό κύκλωμα κάμερας ασφαλείας:

Πέντε άτομα που κρατούνται για σωματικές βλάβες έχουν μπει στο μικροσκόπιο, καθώς αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν αποδειχθεί ότι ο θάνατος οφείλεται στα χτυπήματα, θα τους ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο νεαρών, Ιωάννη Ντερμανάκη, οι νεαροί που οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα δεν ανέφεραν συγκεκριμένα τον λόγο για τον οποίο συνεπλάκησαν με τον 20χρονο, παρά μόνο μίλησαν για κάποια αρχική φιλονικία, η οποία κλιμακώθηκε.

«Βεβαιώνεται από αυτόπτες μάρτυρες ότι ο θανών ήταν εκείνος που επιτέθηκε πρώτος. Δεν φέρει κανένα τραύμα που να αποδίδεται στους κατηγορουμένους, αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τη λήψη αποδεικτικού υλικού όπως μαρτυρίες και βίντεο», δήλωσε ο κ. Ντερμανάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστήριξε πως ενδεχομένως ο 20χρονος τραυματίστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος χτύπησε τους εντολείς του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. «Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών, και δεν τον λέω τυχαία θανόντα και όχι θύμα, επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορούμενους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από αυτά τα χτυπήματα που έδωσε στον έναν κατηγορούμενο με το κεφάλι του, θα το πω απλά, κουτουλιά, ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και στη συνέχεια του επελθόντος θανάτου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.