Κρυπτονομίσματα: Ποιο θα είναι το μέλλον τους;

Ηρθαν για να μείνουν τα κρυπτονομίσματα ή πρόκειται για μια επικίνδυνη “φούσκα”; Ειδικοί εκφράζουν την άποψή τους.

1477768 crypto 930 6

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ποιες μετοχές θα βρίσκονται στο δείκτη S&P 500 τον επόμενο μήνα ή σε δύο χρόνια, αλλά η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως στις επόμενες δεκαετίες, η ζήτηση για την αγορά των κρυπτονομισμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Ορισμένοι υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία θα αλλάξουν μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τα νομίσματα. Άλλοι πάλι, εκτιμούν πως τα κρυπτονομίσματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία ακόμη επικίνδυνη φούσκα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Όμως, ό, τι και αν πιστεύει καθένας από εμάς για τα κρυπτονομίσματα, το μόνο σίγουρο είναι πως μας είναι δύσκολο να σκεφτούμε έναν κόσμο δίχως αυτά. Ποια, όμως, θα είναι η τύχη τους σε 50 χρόνια από τώρα; Ειδικοί εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με το μέλλον των κρυπτονομσμάτων.

  • Ίβορι Τζόνσον, χρηματοοικονομικός σχεδιαστής και ιδρυτής της Delancey Wealth Management

«Τα κρυπτονομίσματα θα διαταράξουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά τους αποτελεί η δυνατότητα αποτελεσματικής μεταφοράς διασυνοριακών πληρωμών με ελάχιστο ή καθόλου κόστος. Όσον αφορά στο bitcoin συγκεκριμένα, τα 50 χρόνια είναι πράγματι ένα μεγάλο διάστημα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, είτε θα αναδειχθεί ως το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα είτε ως το επόμενο AOL που έκανε πολλούς ανθρώπους πλούσιους έως ότου εφευρεθεί κάτι καλύτερο και το bitcoin γίνει παρελθόν» υποστηρίζει σύμφωνα με το CNBC.

  • Φρέντερικ Κόφμαν, συγγραφέας του «The Money Plot: A History of Currency’s Power to Enchant, Control and Manipulate»

«Πριν από το 2071, το δολάριο θα έχει περισσότερα κοινά με ένα crypto παρά με το ασήμι ή το χρυσό, οπότε δεν χρειάζεται να αμφισβητούμε τη μακροζωία των κρυπτογραφημένων αλγορίθμων ως αποθέματα αξίας και μέσων ανταλλαγής. Όλα τα χρήματα είναι μια μορφή κρυπτογράφησης. Ήταν έτσι από την αρχή και καθώς οι ζωές μας συγκλίνουν όλο και πιο στενά με το ψηφιακό σύμπαν, η προσπάθεια επένδυσης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων στο εξής μόνο θα επιταχύνεται». 

  •  Νταν Ίγκαν, αντιπρόεδρος της Betterment

«Κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin έχουν αποδειχθεί καταλύτης για την κίνηση χρημάτων και την κερδοσκοπία και μου φαίνεται σχεδόν απίθανο να εξαφανιστούν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  •  Ο Ντράγκαν Μπόσκοβιτς, ιδρυτής και διευθυντής του Blockchain Research Lab στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα

«Οι αρχές της κεντρικής τράπεζας είναι απασχολημένες με την ανάπτυξη κανονισμών σχετικά με το κρυπτογράφηση. Αναγνωρίζουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι εγγενή στην ψηφιακή οικονομία και, ως εκ τούτου, πρόκειται να γίνουν mainstream τα επόμενα 10 χρόνια».

  • Μπάρμπαρα Ρόπερ, διευθύντρια προστασίας των επενδυτών για την Ομοσπονδία Καταναλωτών της Αμερικής

«Συγγνώμη. Είμαι ήδη πολύ μεγάλη για να μιλήσω για αυτό το ζήτημα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτογραφία 1
symvoylio tis epikrateiassss
moodys2