Κύπρος: Στα κατεχώμενα Βαρώσια οι Τούρκοι επίταξαν δημόσια γη και ετοιμάζουν την κατασκευή μαρίνας

Τα Βαρώσια ήταν περίκλειστη πόλη μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Κύπρος

Προκαλούν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι στα κατεχόμενα Βαρώσια της Κύπρου, καθώς επίταξαν δημόσια γη και ετοιμάζουν την κατασκευή μαρίνας για σκάφη.

Τα Βαρώσια ήταν περίκλειστη πόλη μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Από το 2020 όμως, και μετά οι Τούρκοι αποφάσισαν τον εποικισμό της πόλης – φάντασμα μετά την εισβολή του 1974 και έχουν αρχίσει να κάνουν ό,τι θέλουν εκεί αγνοώντας τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε η DW οι αρχές της κατεχόμενης από τους Τούρκους πόλης της Κύπρου κατασκευάζουν εκεί μαρίνα για σκάφη. Αυτό αποτελεί την τελευταία κίνηση της τουρκικής πλευράς σε μια σειρά από ενέργειες που έχουν σκοπό να μετατρέψουν τα Βαρώσια σε τουριστικό θέρετρο.

Μάλιστα έχουν ανακοινωθεί κατά καιρούς κι άλλες ενέργειες για την κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων στην περίκλειστη πόλη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αντέδρασε στη νέα πρόκληση των Τούρκων με την κατασκευή μαρίνας στα κατεχόμενα Βαρώσια και σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για τη δημιουργία πρόσθετων τετελεσμένων, που δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια θετικού κλίματος.

Σύμφωνα με το newsit, την ίδια ώρα η κυπριακή κυβέρνηση προχωρά σε διαβήματα προς την ειρηνευτική δύναμη που βρίσκεται στην Κύπρο για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης έχοντας ως καλό χαρτί τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop