Κύπρος: Υψώθηκε τουρκική σημαία στη Πάφο 

Αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση τουρκικής σημαίας στη Πάφο. Πώς απαντά ο δήμος.

Κύπρος: Υψώθηκε τουρκική σημαία στη Πάφο 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο η τοποθέτηση τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κέννεντυ της Πάφου, όμως αυτό συνέβη για σκοπούς διοργάνωσης Παγκοσμίου Ποδηλατικού Αγώνα.

Η σημαία σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου τοποθετήθηκε από τους διοργανωτές του αγώνα που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου με το αιτιολογικό ότι σε αυτήν μετέχουν αθλητές και από την Τουρκία.

Η παρουσία της τουρκικής σημαίας ωστόσο προκάλεσε σωρεία σχολιασμών που έκαναν λόγο για υπέρτατη πρόκληση, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πάφου να ζητήσει τη γνώμη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΚΟΑ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ζήτησε όπως η σημαία παραμείνει στη θέση της αφού κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Τουρκία με την κυπριακή σημαία όταν εκεί αγωνίζονται Κύπριοι αθλητές. Ωστόσο η σημαία, όπως αναφέρει ο Δήμος Πάφου, αφαιρέθηκε από τον ιστό από δυο δημοτικούς συμβούλους.

Σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Δήμος της Πάφου αναφέρει:

«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν.

Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία.

Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία. Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ