Κύριε «Σωτήρη» σώστε μας…

Ο δικηγόρος Γιάννης Μεντζελόπουλος γράφει…

«Και τώρα τι θα…κάνουμε χωρίς τον Τσιόδρα;», είχε σχολιάσει μία ευφυής και διορατική κυρία, όταν ο κ. «Σωτήρης»… απεσύρθη από την ενημέρωση του ελληνικού λαού μέσω της TV!

Ο καθηγητής πράγματι είχε γίνει -μέσα στην κακοδαιμονία του κορονοϊού- πολύ συμπαθής και πολύ απαραίτητος σ’ όλους! Και το κυριότερο: ΠΟΛΥ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ.

Πέρασε καιρός από τότε. Σήμερα, κι ενώ διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου του (σωτηρίου;) έτους 2021, οι εμβολιασμοί έκαναν «κοιλιά», κατά το λαϊκώς λεγόμενον.

Μη… μας εκπλήσσει αυτό. Ο κόσμος είχε και έχει επιφυλάξεις και αναστολές, κάποιοι και φόβους ή φοβίες. Οι πολύ θαρραλέοι λιγόστεψαν.

– «Μα και στο Δημοτικό δεν μας βατσινώσανε;», έλεγε προ καιρού ένας μαθητής της δεκαετίας του 1960 σ’ έναν συμμαθητή του.
– «Μην συγκρίνεις τα… τότε με το τώρα», αντέτεινε ο ασπρομάλλης κύριος, με υψηλό, μάλιστα, μορφωτικό επίπεδο, χωρίς να…. επεξηγήσει περαιτέρω τα λόγια του (ο γράφων ήταν αυτήκοος μάρτυς).
Και τώρα, λοιπόν, τι θα γίνει..;

Παρακολουθώντας προ ημερών δημοφιλή, με συμμετοχή ακροατών, ραδιοφωνική εκπομπή εντυπωσιάσθηκα από την νοημοσύνη του κόσμου (δεν το …λέω ειρωνικά). Πλην δύο-τριών, για τους οποίους ο (δύσμοιρος) παρουσιαστής θα έπρεπε να λαμβάνει… επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, οι υπόλοιποι συνεισέφεραν κάποιες σωστές προτάσεις. Ιδού μερικές:
α) Να δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, που θα εξηγεί απλά και πειστικά την ωφέλεια του εμβολιασμού,
β) Ν’ ανοίξει από το κράτος τηλεφωνική γραμμή, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα απαντούν στις ερωτήσεις, επιφυλάξεις και απορίες των πολιτών ενθαρρύνοντάς τους εν τέλει να προβούν στον εμβολιασμό τους,

γ) Στα σαλόνια των πλοίων, να καθιερωθεί η προβολή κατάλληλου ενημερωτικού βίντεο που θα προπαγανδίζει (με την καλή έννοια του όρου) τους εμβολιασμούς, κ.ά.

Ο γράφων… προσθέτει σήμερα και μία άλλη. Την «επιστράτευση» εκ νέου του κυρίου «Σωτήρη» κατά τον πρωθυπουργό μας (και σε όλους μας… οικείος έγινε από την Τηλοψία). Οι Ελληνες τον… άκουγαν στην αρχή της πανδημίας, και είναι σίγουρο ότι θα τείνουν «ευήκοον ους» και πάλι εάν ο Τσιόδρας ξαναβγαίνει τρεις φορές την εβδομάδα στην TV! Είναι σίγουρο ότι οι εμβολιασμοί θ’ αυξηθούν…
Κύριε Σωτήρη… σώστε μας!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ