Κύθηρα: Το νησί της Αφροδίτης με τις όμορφες παραλίες – ΒΙΝΤΕΟ

Τα Κύθηρα είναι ένα μοναδικό, σχετικά μεγάλο νησί με πολλά και ενδιαφέροντα μέρη για να δει κάποιος. Τα γραφικά χωριά, οι πολλές παραλίες, κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα, τις καταπράσινες βουνοπλαγιές, την ιδιαίτερα νόστιμη κουζίνα, τα μουσεία, τα μνημεία, τα αξιοθέατα, τα σπήλαια, τα τρεχούμενα νερά και τα κάστρα.

Κύθηρα: Το νησί της Αφροδίτης με τις όμορφες παραλίες - ΒΙΝΤΕΟ

Τα Κύθηρα είναι ένα νησί ιδανικό για οικογένειες που μπορούν να οργανώσουν και να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στις περισσότερες περιπτώσεις η πρόσβαση στις παραλίες είναι εύκολη και υπάρχουν κοντά κάποια καταστήματα για τις απαραίτητες προμήθειας που θα χρειαστεί ο επισκέπτης στην παραλία.

Οι παραλίες των Κυθήρων

Πεντακάθαρες παραλίες που τις περιβάλλει ένα απίστευτο φυσικού κάλλους τοπίο.

Παλαιόπολη

Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με άμμο και σε κάποια σημεία βότσαλο και με φυσικό άρωμα από το θυμάρι που βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή! Είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καταστήματα για να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για μία πολύωρη παραμονή. Υπάρχει όμως και η δυνατότητα τοποθέτησης δικούς σας εξοπλισμού προστασίας από τον ήλιο. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρονται στην παραλία που κατά το μύθο αναδύθηκε η θεά Αφροδίτη, είναι πάρα πολλές

Καλαδί

Η πιο γνωστή παραλία που θεωρείται ως απαραίτητη η επίσκεψή της.
Δεν είναι οργανωμένη παραλία, οπότε καλό είναι να πάτε προετοιμασμένοι με ό,τι θεωρείτε απαραίτητο. Έχει βότσαλο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρη. Χωρισμένη σε 3 μέρη, το τρίτο το πιο ιδιαίτερο είναι και το πιο μικρό και εκεί υπάρχει μία μικρή σπηλιά. Μόλις  ο επισκέπτης περάσει τη σπηλιά και κατέβει 120 σκαλοπάτια βρίσκεται μπροστά στη μικρή αλλά εντυπωσιακότατη παραλία.

Αγία Πελαγία

Οργανωμένη παραλία με πλήθος καταστημάτων για προμήθειες, με γκρίζα άμμο και πεντακάθαρη θάλασσα. Η πιο δραστήρια παραλία σε παιχνίδια παραλίας και θαλάσσης. Είναι πολύ πιθανό να πετύχετε και κάποια αθλητική εκδήλωση, όπως τουρνουά Beach Volley, διότι διοργανώνονται συχνά τέτοια events.

Λυκοδήμου

Η παραλία έχει άμμο και βότσαλο και υπάρχει μια μικρή σπηλιά για τους τυχερούς που θα φτάσουν και θα βρουν κενό χώρο να καθίσουν κάτω από τη φυσική σκιά. Αυτό όμως που αξίζει πραγματικά να κάτσετε μέχρι τη δύση του ηλίου, είναι το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε θέλει καλή προετοιμασία και τα ψηλά βράχια που την περικλείουν, προκαλούν δέος!

Μελιδόνι

Είναι ένας κολπίσκος με ψιλό κόκκινο χαλικάκι και πεντακάθαρη θάλασσα, με υπέροχο τοπίο. Οργανωμένη παραλία και έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε εκεί τα απαραίτητα snacks και ροφήματα. Εάν σας αρέσουν τα beach parties και είσαστε τυχεροί, είναι πολύ πιθανό να διασκεδάσετε σε ένα από αυτά που συχνά διοργανώνονται. Λόγω του σημείου που βρίσκεται, δηλαδή μέσα σε κόλπο, δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από τον αέρα.

Καψάλι

Παραλία η οποία ικανοποιεί και τους λάτρεις της άμμου, αλλά και αυτούς που προτιμούν το βότσαλο. Μοναδική θέα της Χύτρας, του κάστρου και της Χώρας. Οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και καταστήματα για προμήθειες. Η διασκέδαση με την άσκηση είναι ένα στοιχεία που εδώ μπορείτε να τα συνδυάσετε, αφού έχετε τη δυνατότητα για κανό και θαλάσσια ποδήλατα.

Διακόφτι

Με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και με λευκή άμμο, σε ένα τοπίο που θυμίζει εξωτικό νησί. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και καταστήματα για προμήθειες. Εντυπωσιακό είναι και το ναυάγιο που βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία, δίπλα σε μία βραχονησίδα. Αρκετοί οι τολμηροί που επισκέπτονται κολυμπώντας και το ναυάγιο, αλλά και τη βραχονησίδα για πιο ήρεμο μπάνιο.

Αβλέμονας

Το γραφικό μικρό λιμανάκι δεν είναι οργανωμένο. Είναι με βραχώδες τοπίο και έχει μία μικρή παραλία με άμμο και λίγα μέτρα μέσα στη θάλασσα πετρώδης βυθός.  Διαθέτει αρκετά καταστήματα για τις προμήθειές σας.

Χαλκός

Μία παραλία με βότσαλα και καταγάλανα νερά. Οργανωμένη και δυνατότητα για snack και ροφήματα. Είναι πολλοί οι επισκέπτες σε αυτήν την παραλία που την έχουν σταθερά στις προτιμήσεις τους. Μία φορά δεν είναι αρκετή!

Καλάμι

Δύσκολα προσβάσιμη παραλία με πεζοπορία και καταρρίχηση απόκρημνων βράχων, αλλά είναι ιδανική για χαλάρωση, αφού δεν την προτιμούν ιδιαίτερα. Τα νερά είναι καταγάλανα και βαθιά. Τα κανόνια που βρίσκονται στο βυθό και γενικά το τοπίο θα σας καταπλήξει.

Λορέντζου

Μεγάλη παραλία με πεντακάθαρα νερά, άμμο και βότσαλο, η οποία δεν είναι οργανωμένη. Η θέα από την παραλία στον Κάβο Μαλιά, κάνει το μυαλό να ταξιδέψει και να καθαρίσει από σκέψεις της καθημερινότητας.

Κακιά Λαγκάδα

Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και δυνατότητα προμηθειών. Λόγω της άμμου διοργανώνονται τουρνουά Beach Volley καθώς επίσης και εκδηλώσεις με μουσική και τραγούδια.

Σπαραγαρίο

Παραλία η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο απότομες πλαγιές. Δεν είναι οργανωμένη και κάποιες ώρες προσφέρουν φυσική σκιά οι ψιλοί βράχοι που βρίσκονται γύρω της. Η πρόσβαση είναι δυνατή με πεζοπορία ή μέσω θαλάσσης από το Καψάλι.

Πλατεία Άμμος

Οργανωμένη παραλία με βότσαλο και πλατιά ψιλή άμμο. Έχει καταστήματα στην περιοχή για τις απαραίτητες προμήθειες

Άγιος Νικόλας

Μικρή παραλία με βότσαλο και βράχους. Γραφική, στοιχειωδώς οργανωμένη και προστατευμένη από αέρα παραλία για μπάνιο χωρίς πολύ κόσμο.

Βλυχάδα

Γραφική, απομονωμένη, ερημική, με βαθιά νερά, μικρή, μη οργανωμένη παραλία για μπάνιο χωρίς πολύ κόσμο. Έχει άμμο,  πετραδάκια και βότσαλο και η πρόσβαση γίνεται από τη θάλασσα.

Βρουλέα

Μικρό λιμανάκι με θέα τις βραχονησίδες Καπέλο και Κουφό, με γαλαζοπράσινα νερά. Μη οργανωμένη παραλία η οποία όμως προσφέρεται για πολύωρη παραμονή απολαμβάνοντας ένα ήσυχο μπάνιο.

Λιμνιώνας

Όμορφη θέα στο Ιόνιο πέλαγος και στα νησάκια της Παναγίας, κοντά στη Φωκοσπηλιά (μια σπηλιά μέσα στη θάλασσα εκεί ζουν φώκιες). Μη οργανωμένη παραλία και καλό είναι να φροντίσετε να έχετε προμήθειες, γιατί δεν υπάρχει κάτι για αυτό κοντά.

Ρούτσουνας

Μικρή, απομονωμένη, ερημική, παραλία με άμμο, πετραδάκια, βότσαλο και βαθιά νερά, που περιβάλλεται από βράχια. Ο δρόμος είναι δύσβατος με υπέροχο  ηλιοβασίλεμα.

Φελωτή

Παραλία με δύσκολη έως επικίνδυνη πρόσβαση, αλλά με  ένα τοπίο που αποζημιώνει, καθώς τα μεγάλα βράχια έχουν ξεκολλήσει και έχουν πέσει από το βουνό, έχουν στηθεί σε τυχαία σημεία πάνω στην πλαγιά. Με έναν μικρό μόλο, μία όμορφη παραλία με βότσαλο. Βράχια, σπηλιές, αλυκές γνωστές ως “αλαταρές”. Υπέροχο θέαμα μέσα σε μια σπηλιά το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας, όπου τους χειμερινούς μήνες πλημμυρίζει από τα μεγάλα κύματα.

Άγιος Ελευθέριος

Μικρή παραλία με άγριο και όμορφο τοπίο ανάμεσα σε βράχους. Διαθέτει ψιλή και χοντρή άμμο και δεν είναι οργανωμένη.

Κυριακουλού

Μικρή παραλία με λευκό χαλίκι, πράσινα νερά, με ψηλά βράχια. Η πρόσβαση είναι εφικτή από θάλασσα ή μέσα από φαράγγι.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ