Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας: Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

«Νερό κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα».

Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας: Η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας με ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

 

«Η ΛΑΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων  την Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αναθέτοντας της και τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Προετοιμάζει το έδαφος για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού και  της διαχείρισης του, σε όλη τη χώρα, κατά τα πρότυπα της ΕΥΔΑΠ ΑΕ στην Αθήνα και  της ΕΥΑΘ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη.

Τις συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής τις μετρήσαμε ήδη, με την ακρίβεια στο ρεύμα,  με το έγκλημα στα Τέμπη.

 

Δεν δεχόμαστε την προώθηση της επιχειρηματικής δράσης στο νερό, κατά τα πρότυπα της Ενέργειας, των σιδηροδρόμων κ.ά

 

Οι συνέπειες για τον λαό θα είναι μεγάλες, αφού από τη μια θα χρυσοπληρώσει την αύξηση της τιμής του νερού.

 

Από την άλλη, η ποιότητα του νερού και οι επιπτώσεις του στη δημόσια υγεία θα βρίσκονται πάντα υπό τη δαμόκλειο σπάθη των επιχειρηματικών κερδών που θυσιάζουν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, στον βωμό του  κέρδους.

 

Την ίδια στιγμή η πρόσβαση του λαού στο δίκτυο θα είναι στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων που δεν θα διστάζουν να κόβουν το νερό σε φτωχά νοικοκυριά με χρέη, όπως κάνουν ήδη, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ και η ΕΥΑΘ ΑΕ σήμερα.

 

Αυτή είναι άλλωστε η πρόσφατη εμπειρία σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, όπου το νερό λειτουργεί ως εμπόρευμα και σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή, οι λαοί σε πολλές χώρες της Ευρώπης είπαν στην κυριολεξία το νερό – νεράκι!.

Απαιτούμε :

– Έξω οι εργολάβοι, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νερό και τη διαχείρισή του.

– Φτηνό και ποιοτικό νερό. Άμεση μείωση όλων των τιμολογίων, κυρίως σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους. Καμία διακοπή νερού για χρέη σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καλεί την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων  της  ΔΕΥΑΑ  που έφτασε το νερό στα 0.68 Ευρώ / κ.μ.  και να επιστρέψει στη τιμή του 0.40 Ευρώ / κ.μ. του 2019

Καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας, όλους τους  εργαζόμενους, τους άνεργους, τους βιοπαλαιστές  αγρότες και επαγγελματίες, τους συνταξιούχους να συντονιστούν πανελλαδικά με τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα σε ένα πανελλαδικό αγώνα για να σταματήσουμε την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού και  της διαχείρισης του.»

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments