Λάκης Λαζόπουλος: Γιατί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ

Αναφερόμενος στην καριέρα του μέσα στα χρόνια, ο Λάκης Λαζόπουλος, μίλησε για ένα όχι και τόσο γνωστό περιστατικό, πρόκειται για τη νύχτα που πέρασε στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή του για προσβολή του τότε Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας.

Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην εκπομπή Fishy μίλησε για επαγγελματική του πορεία, το ιδιαίτερο όνομά του ενώ αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό.

Ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος αρχικά μίλησε για το όνομα του που από Απόστολος έγινε Λάκης: «Είναι μεγάλη ιστορία. Όταν ξεκίνησα στο θέατρο, έπρεπε να μπει το όνομά μου αλλά δεν υπήρχε άδεια ηθοποιού. Το όνομά μου δε φαινόταν πουθενά, ήμουν σχεδόν παράνομος.Κάποια στιγμή στις ταμπέλες έπρεπε να προστεθεί και το “Απόστολος Λαζόπουλος”. Το Απόστολος δε χωρούσε και το κόψανε και είπαν Λάκης. Λάκης Λαζόπουλος. Δεν πρόλαβα να το αλλάξω μετά και έμεινε έτσι».

Η άγνωστη νύχτα στη ΓΑΔΑ

Αναφερόμενος στην καριέρα του μέσα στα χρόνια, ο δημοφιλής κωμικός μίλησε για ένα όχι και τόσο γνωστό περιστατικό, πρόκειται για τη νύχτα που πέρασε στη ΓΑΔΑ μετά τη σύλληψή του για προσβολή του τότε Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας.

«Είχαμε γράψει ένα κείμενο, όχι προσβλητικό γιατί αθωωθήκαμε κιόλας, αλλά προσβλητικό το θεώρησε η Προεδρία, το θεώρησαν κάποιοι που έκαναν παιχνίδια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Δεν μπορώ να το διευθετήσω και δε με ενδιαφέρει κιόλας. Το θέμα ήταν ότι έλεγε τότε ότι κάθε βράδυ τηλέφωνο τον παίρνει ο Ανδρέας, του λέει ότι είσαι … και του κλείνει το τηλέφωνο.

Αυτή ήταν η ατάκα. Όταν τελειώσαμε, μπήκαν μέσα με τα μικρόφωνα και μου είπαν ότι το έχουν καταγράψει. Με πήγαν στη ΓΑΔΑ. Μετά η Άννα Παναγιωτοπούλου ήρθε από μόνη της και πήρε το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογούσε ως συγγραφέας. Είχα πολλή στήριξη, είχε γίνει μεγάλο θέμα», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η σχέση του με τους συναδέλφους του

«Η σχέση μου με τους συναδέλφους είναι πάρα πολύ καλή επειδή τους ηθοποιούς τους έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση, δεν είχα ποτέ κακές σχέσεις ούτε εχθρικές. Μ’ αρέσει η συζήτηση, είμαι ήρεμος πάντα», είπε ο Λάκης Λαζόπουλος για την σχέση που έχει με τους συναδέλφους του στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ο ίδιος, μίλησε για την σχολή που έχει ιδρύσει για μελλοντικούς ηθοποιούς. «Δεν είχα χρόνο παλιότερα, τώρα έχω βρει χρόνο και ήθελα να το κάνω».

 

Το «Τσαντίρι» που τον έφερε στην κορυφή

Μιλώντας για την εκπομπή που σημάδεψε την καριέρα του ανέφερε: «Την ήξερα την ακροαματικότητα γιατί την έβλεπα την επόμενη μέρα στον κόσμο, δεν περίμενα τα μηχανήματα να μου δείξουν τι κάνω. Τον τρόπο που είχα να καταλαβαίνω τον κόσμο, τον διατήρησα, διατήρησα την παλιά μέθοδο», περιέγραψε.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν όρια στη σάτιρα, θα επιμείνω σε αυτό. Αν υπάρχουν όρια, το ερώτημα είναι μετά ‘ποιος τα βάζει;’ Τα βάζει μια μήνυση, τα βάζει μια αγωγή; Η εξουσία δε θέλει εκ των πραγμάτων τη σάτιρα, δεν της αρέσει, είναι ο κακός που της δείχνει ακριβώς πως είναι].

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα από όσα έχω κάνει γιατί και να γυρίσουν πίσω θα δουν ότι εγώ είπα την αλήθεια μου. Δε λέω ότι είμαι αντικειμενικός, αλλά όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ. Δε με έβαλε κανείς, δεν έκανα το χατίρι κανενός και από την ώρα που δε θα μπορούσα να λέω αυτά που θέλω, από την ώρα που ενοχλήθηκαν, πήραν μια απόφαση και είπαν ‘οκ αυτός έξω’», κατέληξε.