Λαμία: Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντα από τα σχολικά γεύματα, τι άλλο βρέθηκε στα σκευάσματα ΒΙΝΤΕΟ

Κομμάτι από γάντι μιας χρήσης στα σχολικά γεύματα στη Λαμία

Λαμία

Οι αποκαλύψεις για τα σχολικά γεύματα που παρασκεύαζε η εταιρεία, το εργοστάσιο της οποίας στη Λαμία κάηκε την περασμένη Κυριακή συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι σε 10 δείγματα των γευμάτων, που μοιράστηκαν σε σχολεία στη Λαμία και προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών, βρέθηκε το μικρόβιο του σταφυλόκοκκου.

Σε νέες φωτογραφίες, που έφερε στη δημοσιότητα το Live News, φαίνεται ότι οι συσκευασίες με τα φαγητά όχι μόνο δεν ήταν κλεισμένες όπως πρέπει, αλλά περιείχαν και «ξένα σώματα». Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν ένα χρόνο πριν και περιλαμβάνονται σε επίσημη καταγγελία που έγινε στις αρμόδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, μια συσκευασία με μοσχάρι και ριζότο φαίνεται ότι «φουσκώνει», γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήταν καλά κλεισμένη. Σε άλλη σοκαριστική φωτογραφία, διακρίνεται πάνω σε ένα μπιφτέκι ένα κομμάτι από μπλε πλαστικό γάντι μιας χρήσης.

«Τσουνάμι» καταγγελιών

Όλα δείχνουν πως ο θόρυβος από τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών θα φέρει πολύ σύντομα αλλαγές στον τρόπο διάθεσης των σχολικών γευμάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι έλεγχοι θα ενταθούν ώστε στο μέλλον να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες για τροφικές δηλητηριάσεις μαθητών από τα σχολικά τους γεύματα.

Οι καταγγελίες γονέων συνεχίζονται, οι σκέψεις της κυβέρνησης οριστικοποιούνται και οι έρευνες για την εκδήλωση της φωτιάς στο εργοστάσιο της Λαμίας μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Πολύ σύντομα οι Αρχές θα είναι σε θέση να δώσουν απάντηση για το πότε και πώς ξεκίνησε και γιατί έκαψε όλους τους χώρους, εκτός από εκείνους της παραγωγικής διαδικασίας.