Λάρισα: Έτσι βρέθηκαν στο νοσοκομείο 33 άτομα που ψώνισαν από το ίδιο κρεοπωλείο

Οι επιθεωρητές του ΕΦΕΤ κατέληξαν σε συμπεράσματα.

κρεοπωλείο-λάρισα

Η περίπτωση 33 ατόμων που βρέθηκαν στο νοσοκομείο στη Λάρισα, έχοντας ψωνίσει από το ίδιο κρεοπωλείο, εξετάστηκε με τους επιθεωρητές του ΕΦΕΤ να καταλήγουν σε συμπεράσματα.

Οι καταγγελίες έδωσαν το έναυσμα στη Λάρισα για να γίνει έλεγχος στο κρεοπωλείο. Οι επιθεωρητές του ΕΦΕΤ κατέληξαν σε συμπεράσματα…

Την επιβολή διοικητικού προστίμου, την παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία και τον ορισμό επανελέγχου, εισηγούνται οι Επιθεωρητές του ΕΦΕΤ μετά την αυτοψία σε κρεοπωλείο στη Λάρισα, από το οποίο ψώνισαν ψημένα κρέατα δεκάδες πολίτες, 33 εκ των οποίων το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16 Απριλίου 2023, κατέληξαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, την παρέμβαση των Επιθεωρητών του ΕΦΕΤ προκάλεσαν τέσσερις καταγγελίες Λαρισαίων, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος προμηθεύτηκε κοκορέτσι ψητό, ο δεύτερος προμηθεύτηκε ψημένο κατσίκι, ο τρίτος ψημένο αρνί και ο τέταρτος ψητό κατσίκι, κεμπάπ και κοκορέτσι, με αποτέλεσμα οι ίδιοι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους, να καταλήξουν στα Επείγοντα του ΓΝΛ με συμπτώματα όπως έμετοι και διάρροια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, από τον έλεγχο του ΕΦΕΤ, όπως σημειώνεται και στο πόρισμα, «δεν διαπιστώθηκαν αλλοιωμένα κρέατα και εντόσθια», «οι χώροι του κρεοπωλείου και του ψητοπωλείου ήταν καθαροί», «ο θερμοθάλαμος και οι ψησταριές ήταν σε καλή κατάσταση», ωστόσο το πρόβλημα φαίνεται να προκλήθηκε από τις συνθήκες διατήρησης των ψημένων κρεάτων με αφορμή και τις πολλές παραγγελίες που υπήρχαν το Πάσχα.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ