Λάρισα: Μαθητές δημοτικού ακούν Χατζιδάκι και Μότσαρτ στα διαλείμματά τους

Η εξαιρετική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου.

Σχολείο

Θα μπορούσε να είναι και η ευχάριστη είδηση της ημέρας, καθώς η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκπαιδευτικών σε δημοτικό σχολείο της Λάρισας έχει γίνει viral σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και αυτό, γιατί οι μαθητές ακούνε στα διαλείμματά τους Χατζιδάκι, Μότσαρτ και Βιβάλντι.

Πρόκειται για το 3ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, όπου οι μαθητές ακούνε κλασικές επιλογές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σχολείου, ενώ η διευθύντρια, Ελένη Δημητρίου μίλησε για αυτό στην τηλεοπτική κάμερα του Open.

«Σκεφτήκαμε ότι ήταν η ευκαιρία να βάλουμε στους μαθητές να γνωρίσουν κλασικές μουσικές, ελληνικές και ξένες, που καλλιεργούν πνεύμα και ψυχή. Στις 8.15 το πρωί υποδεχόμαστε τους μαθητές με μουσική, όπως και στα διαλείμματα. Το εφαρμόζουμε εδώ και έναν χρόνο τώρα».

Μάλιστα, η κα.Δημητρίου ανέφερε πως για τα παιδιά ήταν εντελώς καινούρια τα ακούσματα αυτά», προσθέτοντας πως «είναι κάτι πολύ ευχάριστο, δημιουργεί ένα ευχάριστο κλίμα και έχουμε λιγότερες επιθετικές συμπεριφορές και καβγάδες. Και φυσικά εμπλουτίζουν τις μουσικές γνώσεις τους. Κάνει καλό και στη συγκέντρωσή τους. Και έχει αποδειχθεί ότι αυτιά που έχουν εκπαιδευτεί να ακούνε καλή μουσική, ακούνε και μελλοντικά ποιοτική μουσική».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ