Λάρκο και ελεύθεροι επαγγελματίες στο στόχαστρο

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος είναι βουλευτής Κοζάνης – υπεύθυνος Οικονομικών ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Είναι πραγματικά ακατανόητο ότι υπάρχει σπουδή να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στον παραχωρησιούχο χωρίς το παραμικρό «βάρος», ακόμα και για ειδικότητες που κραυγαλέα και αναντίρρητα χρειάζονται. Εκτός κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δουλέψει το εργοστάσιο και προωθείται μια διαφορετική διαδικασία ουσιαστικά πώλησης σκραπ».

Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» της κυβέρνησης, για τη φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων. Οσο για την επιστολή του κ. Χατζηδάκη να διεξαχθεί κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τα προεκλογικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για επικοινωνιακή κίνηση. Για ποιο λόγο δεν επιλέγει ο κ. υπουργός να μιλήσουμε για την ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τις ρυθμίσεις οφειλών σε Εφορία και ΕΦΚΑ, τις οποίες έχουμε επανειλημμένως καταθέσει και παρουσιάσει; Αυτοί προτιμούν άλλα. Θυμίζω μόνο ότι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ είχαν 60% στις περυσινές εκλογές και είδαν κοντά στο 1,5 εκατ. λιγότερες ψήφους να χάνονται. Ας συνεχίσουν αυτή την επιλεκτική αντιπαράθεση, έχετε περιθώριο να πάτε ακόμα παρακάτω αμφότεροι.

Παράλληλα, είναι εμμονή της ΝΔ στην -αναχρονιστική και εξ ορισμού άδικη- τεκμαρτή φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγνοώντας τη φωνή απόγνωσής τους και την πραγματικότητα, για την οποία εγκαίρως σας είχαμε προειδοποιήσει πριν ψηφίσετε τις διατάξεις, τις οποίες εμείς βεβαίως καταψηφίσαμε.

Κατηγορίες που εξοντώνονται από τον νόμο της ΝΔ, με πρώτη τους επαγγελματίες στα χωριά της υπαίθρου, οι οποίοι δεν βγάζουν τόσα χρήματα και απλά οδηγούνται σε κλείσιμο των καταστημάτων τους, εξέλιξη που αποτελεί τελειωτικό χτύπημα για την περιφέρεια.

Δεύτερον, σε συγκεκριμένα επαγγέλματα που είχαμε από τότε ονοματίσει, συντελείται δραματική μείωση των νομίμως ασκούντων δραστηριότητα, με «άνθηση» του αθέμιτου ανταγωνισμού και τελικά λιγότερα έσοδα από όσα προσδοκούν να εισπράξουν.

Τρίτον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλησίον της σύνταξης, το τεκμαρτό είναι εξοντωτικό πρωτίστως γι’ αυτούς.

Συγκεκριμένα επί του νέου νομοσχεδίου, πρόκειται για διαχρονική προσήλωση του ΠΑΣΟΚ αφενός μεν στην ανάγκη ενσωμάτωσης του ενωσιακού δικαίου αφετέρου στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για τη διεξαγωγή αποτελεσματικών διασταυρωτικών ελέγχων.

Στη Βουλή δεν είμαστε διεκπεραιωτές, έχουμε θεσμική αποστολή να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον, εξετάζοντας σε κάθε ρύθμιση ποιοι πρακτικά ωφελούνται και εάν επιβαρύνονται έτι περαιτέρω οι συμπολίτες μας.

Εν προκειμένω, πρέπει οπωσδήποτε να αποτρέψουμε το πρόσθετο οικονομικό βάρος στην κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη ότι επέρχεται αύξηση του όγκου δραστηριότητας στις ασφαλιστικές εταιρείες και στα ΚΤΕΟ.