«Λάθος, συγνώμη» ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΠ για το Ερυθρός Αστέρας-Σπαρτιατικός

Β. Ξυγκάκης: «Η ευθύνη είναι δική μου. Όμως έγινε τελικά αυτό που προβλέπεται από τους κανονισμούς και το Πρωτόκολλο»

Λάθος

Μεγάλο μπέρδεμα έγινε με το παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-Σπαρτιατικός για την 3η αγωνιστική της τελικής φάσης της Β’ Εθνικής Γυναικών της ΕΣΠΕΠ.

«Έγινε λάθος διαχείριση εκ μέρους μου. Έδειξα κακώς εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που χρόνια εμπιστεύομαι και συνεργαζόμουν, αλλά η ευθύνη είναι δική μου. Ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση. Όμως έγινε τελικά αυτό που προβλέπεται από τους κανονισμούς και το Πρωτόκολλο». Αυτά είπε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στο pelop.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΠ, Βαγγέλης Ξυγκάκης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το ότι έγινε και ταυτόχρονα παραδέχτηκε το δίκιο του Ερυθρού Αστέρα. Μάλιστα η ομάδα της Πάτρας εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Το παιχνίδι Ερυθρός Αστέρας-Σπαρτατικός, είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 18.00 στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο «Κ. Πετρόπουλος». Ο Σπαρτιατικός προφορικά είχε ενημερώσει ότι είχε 8 κρούσματα κορονοϊού από την περασμένη Παρασκευή. Από την ΕΣΠΕΠ ζητήθηκε να σταλούν τα αποδεικτικά στοιχεία εγγράφως. Ομως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και εδώ προέκυψε το λάθος της ΕΣΠΕΠ που προφορικά γνωστοποίησε αρχικά απόφασή της για αναβολή του παιχνιδιού. Από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα ζητήθηκε να του γνωστοποιηθεί γραπτώς η αναβολή και εάν όλα έγιναν όπως προβλέπεται από το Πρωτόκολλο. Όμως παράλληλα αφού δεν έλαβε γραπτή ενημέρωση για αναβολή παρατάχθηκε κανονικά και περίμενε τις εξελίξεις.

Τελικά ο Σπαρτατιακός δεν ήρθε ποτέ στην Πάτρα, όπως ποτέ δεν έστειλε αποδεικτικά για τα κρούσματα. Απλώς ενημέρωσε την Κυριακή το μεσημέρι, όπως μας πληροφόρησαν από την ΕΣΠΕΠ, ότι αδυνατεί να έρθει στην Πάτρα. Ακολούθως ο Βαγγέλης Ξυγκάκης προσήλθε στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο  «Κ. Πετρόπουλος», συντάχθηκε το Φύλλο Αγώνα και το παιχνίδι κατακυρώθηκε με 3-0 σετ α.α. υπέρ του Ερυθρού Αστέρα.

ΛΕΓΑΤΟΥ: «ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ»

Η προπονήτρια του Ερυθρού Αστέρα Ελένη Λεγάτου ήταν κατηγορηματική λέγοντας: «Δεν είχαμε κανένα απολύτως θέμα με τον Σπαρτιατικό. Απλώς ζητήσαμε να τηρηθεί το Πρωτόκολλο. Υπάρχουν κανόνες που όλοι οφείλουν να σέβονται».