Λαύριο: Συνελήφθησαν τέσσερις οδηγοί ταξί για υπέρογκα κόμιστρα σε τουρίστες

Ζητούσαν έως και 200 ευρώ για διαδρομή προς την Ακρόπολη – Πρόστιμα και δικογραφίες από την Τροχαία

Λαύριο: Συνελήφθησαν τέσσερις οδηγοί ταξί για υπέρογκα κόμιστρα σε τουρίστες

Στη σύλληψη τεσσάρων οδηγών ταξί προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, καθώς φέρονται να χρέωναν υψηλότερα από τα προβλεπόμενα κόμιστρα σε τουρίστες για μετακινήσεις από το Λαύριο προς την Ακρόπολη, αλλά και για μικρότερες διαδρομές.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 6ης Ιουλίου 2026 από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών.

Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις άνδρες ηλικίας 32, 37, 57 και 60 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, τρεις από τους οδηγούς ταξί, για τη διαδρομή «Λιμάνι Λαυρίου – Αρχαιολογικός Χώρος Ακρόπολης» με επιστροφή, φέρονται να ζήτησαν και να έλαβαν από επιβάτες το ποσό των 200 ευρώ.

Το νόμιμο κόμιστρο για τη συγκεκριμένη διαδρομή, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ανερχόταν στα 150 ευρώ, με αποτέλεσμα να προκύψει επιπλέον χρέωση 50 ευρώ.

Παράλληλα, στην περίπτωση του τέταρτου οδηγού, διαπιστώθηκε ότι για τη διαδρομή «Κέντρο Λαυρίου – Λιμάνι Λαυρίου», συνολικής απόστασης περίπου 1,5 χιλιομέτρου, εισπράχθηκαν 12 ευρώ αντί του προβλεπόμενου κομίστρου των 4 ευρώ.

Σε βάρος των τεσσάρων οδηγών σχηματίστηκε δικογραφία για είσπραξη κομίστρου υψηλότερου από το επιτρεπόμενο όριο, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων εκμετάλλευσης επιβατών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125