Λευκάδα: Φωτιά στον Κάλαμο – Πέντε εναέρια μέσα στη μάχη, ενισχύσεις φτάνουν ακτοπλοϊκώς
Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση – Στο νησί μεταβαίνουν 15 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα και οχήματα, ενώ η Λευκάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 13 Αυγούστου σε δασική έκταση στον Κάλαμο Λευκάδας, προκαλώντας άμεση κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 09:30 το πρωί.
Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού πάνω από την περιοχή.
Παράλληλα, προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνάμεις στο νησί, έχουν κινητοποιηθεί 15 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ και δύο οχήματα, που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς στον Κάλαμο από τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας. Στην επιχείρηση συνδράμει και υδροφόρο όχημα της Πολιτικής Προστασίας.
Η πυρκαγιά εκδηλώνεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την περιοχή, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας βρίσκεται σήμερα σε κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη της Πολιτικής Προστασίας.
Για τη διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν τη φωτιά έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αιτωλοακαρνανίας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Πώς βράζουν τα μακαρόνια οι Ιταλοί σεφ: Το κόλπο των 60 δευτερολέπτων για να μην κολλάνε ποτέ
Τα Google Pixel 11 Pro και Pro XL φέρνουν Tensor G6, 3.600 nits, zoom 120x και νέο HiLight
Εν μέσω θέρους η «Κουζίνα Αγάπης» δεν σταματά ΦΩΤΟ
Μαγνήσιο: Το μέταλλο που «μικραίνει» την ηλικία του εγκεφάλου και προστατεύει από την άνοια
Το Google Pixel 11 μεταφράζει τη νοηματική σε κείμενο
Πρώτο φιλικό παιχνίδι για την Παναχαϊκή ΦΩΤΟ
6 τρόφιμα με πολλές θερμίδες που θα έπρεπε να τρώτε, σύμφωνα με τους διαιτολόγους
Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να εντοπίζουν πέντε χρόνια πριν τι θα γίνει επιτυχία
