Λευκάδα: Σε τροχιά υλοποίησης οδικό έργο ύψους 2,1 εκατ.

«Με την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης του νέου έργου προϋπολογισμού 2.190.000 ευρώ, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς για τη συντήρηση και βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Λευκάδας και του Μεγανησίου που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες.

Λευκάδα: Σε τροχιά υλοποίησης οδικό έργο ύψους 2,1 εκατ.

Μετά το οδικό έργο τoυ 1 εκατ. ευρώ  του οποίου η Σύμβαση υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες, σε ένα ακόμα έργο για τη συντήρηση και βελτίωση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Λευκάδας και του Μεγανησίου, προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ αυτή τη φορά, προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, αφού εγκρίθηκε η σχετική μελέτη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) Π.Ε. Λευκάδας και το έργο αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Με την ολοκλήρωση και έγκριση της μελέτης του νέου έργου προϋπολογισμού 2.190.000 ευρώ, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του. Η ικανοποίησή μας είναι διάχυτη διότι αξιοποιούμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη μεγάλη χρηματοδότηση των 4.100.000 ευρώ, που εξασφαλίσαμε ως Περιφερειακή Αρχή. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός μας, που περιλαμβάνει μια σειρά οδικών έργων που θα βελτιώσουν τη βατότητα και θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια στο δίκτυο της Π.Ε. Λευκάδας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

«Εργαζόμαστε ακατάπαυστα και έργο-έργο αναμορφώνουμε τον τόπο μας, με μοναδικό μας γνώμονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και να ενισχύσουμε την ελκυστικότητα των νησιών μας»

Το νέο έργο περιλαμβάνει αποκαταστάσεις ασφαλτοτάπητα αλλά και νέες ασφαλτοστρώσεις, τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας, καθώς και εργασίες κατασκευής, ανακατασκευής ή βελτίωσης τάφρων απορροής ομβρίων υδάτων.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήματα που χρήζουν αποκατάστασης και βελτίωσης κατά μήκος των οδικών αξόνων της Λευκάδας και του Μεγανησίου:
Ε.Ο. Λευκάδα – Βασιλική,
Ε.Ο. Λευκάδα – Σφακιώτες – Καρυά – Εγκλουβή – Βαυκερή,
Ε.Ο. Σύβρος – Άγιος Ηλίας, και
Ε.Ο. Σπαρτοχώρι – Κατωμέρι.

Το έργο «Αποκατάσταση Βατότητας Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Λευκάδας», με προϋπολογισμό 2.190.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 522 με Κ.Ε. 2020ΕΠ52200001, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ημερίδα για τη νέα ρύθμιση οφειλών στο Επιμελήτηριο στις 8 Δεκεμβρίου
Black Friday 2021: Δύο στις τρεις επιχειρήσεις δεν είδαν διαφορά στις πωλήσεις
Ιδιοκτήτες ακινήτων: Ζητούν τρίμηνη παράταση για νέες αντικειμενικές αξίες και αδήλωτα τετραγωνικά
Χατζηδάκης-ΕΦΚΑ: Ιδιώτες διευθυντές- Οι 5 άξονες του νομοσχεδίου που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές